UTØVERBLOGG: Motivasjonsmangel og det jeg mener er for liten oppfølging både fra KIF Friidrett og Norges Friidrettsforbund gjør at jeg har valgt å gi meg med diskos. Jeg kan se tilbake på to EM-sølv for juniorer, gull i nordisk for juniorer, fem strake NM-gull i juniorklassen, to NM-bronsemedaljer i seniorklassen og fire norgesrekorder for juniorer. Sånn sett har jeg hatt en fin karriere, selv om jeg fortsatt bare er 21 år.

Nå vil jeg satse på styrkeløft og kroppsbygging. Jeg har vært opptatt av styrketrening siden min far tok meg med på treningsstudio for fire siden. Målet mitt er å slå norgesrekorden i markløft uten utstyr i juniorklassen (som er på 320 kilo i vektklassen -105 kilo) og stå på scenen til neste år i kroppsbygging, enten i klassen open eller i classic.

Nylig løftet jeg mitt tyngste løft noensinne, 400 kilo i markløft opp fra et platå. Jeg presset meg skikkelig og så stjerner en god stund etterpå.

Se video her:

Kristiansanderen Fabian Weinberg (21) ble i august norsk mester i U23-klassen i diskos. Han har nå satt seg fore å slette den norske juniorrekorden i markløft utstyrsfritt på 320 kilo. På trening har han løftet 360 kilo. Foto: Tuva Skomedal Rostøl

Min personlige rekorder er 360 kilo i markløft flatt (altså 40 kilo mer enn norgesrekorden for juniorer, men siden det var på trening, havner ikke det løftet i rekordbøkene), 200 kilo i benkpress og 275 kilo i knebøy. Høyden min er 189 centimeter og for tiden veier jeg 110 kilo. Jeg spiser og drikker enormt mye om dagen, og inntar veldig mange karbohydrater og proteiner for å bygge opp enda mer muskelmasse.

Min trener innen kroppsbygging, Khaibar Jabarkhil, ble nylig nummer to i NM. Han har bevist at alt er mulig så lenge man har tilstrekkelig viljestyrke. Det er masse tårer, hardt arbeid og vonde økter, men det må til for å bli best. Doping holder vi oss langt unna. Med gode rutiner for trening, næring og søvn er potensialet mitt fortsatt stort.