– Det er kjempegøy, jublet glade fotballjenter på Randesund J10, Dvergsneslaget.

De hadde allerede vunnet flere kamper, men var gira på flere seire. De var tross alt på hjemmebane.

SEIERSSIKRE: Hjemmelaget Randesund J10 (Dvergsneslaget) er stolte av å ha vunnet flere kamper, men aller, aller gøyest er det å spille. Bak fra venstre: Karoline Olsen, Thea Foss Gjertsen, Kamilla Hille, Sarah Tønnessen Sele, Marlene Svendsen, Sofie Reme Pedersen og Elisa Soltveit Westgaard. Foran: Keeper Lotte Løvås. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Meny Sebra Cup arrangeres første helga i september hvert år av Randesund IL og er for barn i alderen syv til 12 år.

Flest lokale lag

Tidligere toppfotballspiller Kristoffer Hæstad, mer eller mindre oppvokst i Randesund IL, var tilbake på gamle tomter, men nå som trener for sønnens lag, Gimletroll G8.

AKTIV PÅ SIDELINJEN: Tidligere fotballspiller Kristoffer Hæstad var med som trener for Gimletroll G8, der sønnen spiller. Datteren Lotte (3) er med som assistent. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

– Det er godt å være tilbake. Det er her jeg la grunnlaget for hele min karriere, sa «Doffen» med datteren Lotte (3) på armen.

TALLRIKE: Gimletroll stilte med flest lag utenom arrangørklubben. Fra venstre: Josefine Enger, Lisa Eldor og Filipa Sheppard fra Gimletroll J8 mingler med klubbkamerater på G8-laget, Nicolay Asbjørnsen, Johannes Lie, Leon Opdal og Sebastian Stokkeland. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Gimletroll var nest største klubb med 45 lag i turneringen. Bare arrangørklubben Randesund hadde flere, 78 lag. Dernest stilte Vindbjart med 26 lag, Donn med 22 og Fløy med 15. Totalt deltok det i år rundt 260 lag, fra Rogaland til Østlandet.

Slag i slag for dommerne

For å klare å gjennomføre de mange kampene i løpet av to turneringsdager, har 80 dommere vært i sving.

– Det å dømme i Meny Sebra cup er alt fra varmt og slitsomt til morsomt og veldig givende. Som å dømme de yngste lagene, da får jeg jo sett litt av hvert av gøye happenings, humret Ane Gaupseth Mæstad.

16-åringen dømte i fjor også og synes det er en flott dugnadsjobb. Til daglig er hun førstekeeper på damelaget i 2. divisjon.

TRAVLE PIPEBLÅSERE: Ane Gaupseth Mæstad (t.v., 16) og Ida Husby Kristiansen (17) rakk knapt å puste ut mellom kampene. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

– Det går i ett. Kampene varer jo bare 18 minutter, kunne Ida Huseby Kristiansen (17) opplyse.

Hun er lagvenninne av Gaupseth Mæstad, med posisjon på midtbanen. De to dommerne måtte haste videre til hver sin kamp. Tre kamper i timen og en dugnadsøkt på seks timer om dagen, da gjelder det bare å holde hodet kaldt og hjertet varmt.

Mest skrubbsår og plastring

Høyt oppe på tribunen hadde Røde Kors sine to utsendte god utsikt over de nærmeste banene.

SANITETEN PÅ ORKESTERPLASS: Victor Vareberg og Arja Melheim fra Røde Kors hadde ikke hatt noen alvorlige hendelser på sin vakt og kunne derfor nyte det fine været. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

– Litt plastring, noen skrubbsår, isposer og andre småting, kunne Røde Kors-frivillig Arja Melheim rapportere.

Hun misunte ikke alle de unge fotballspillerne som løp rundt på banen i den varme høstsola.

– Problemet er at mange ikke drikker nok vann. De trenger væske. Det er viktig ikke å bli dehydrert, rådet Victor Vareberg.

Servicesentralen

Det kreves et stort bakkemannskap for å kunne arrangere en stor turnering som Meny Sebra cup. Så i tillegg til alle dommerne, har 200 fotballmammaer og pappaer vært engasjert.

HOPPESLÅTTVAKTER: Fotballmammaene Linda Lindfjord (nærmest) og Kjersti Blegeberg Sellevåg med døtre på Randesund J7, synes det var helt greit å være vakt ved hoppeslottet som avveksling fra søppelplukking og sjekking av toaletter. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

– Det er veldig gøy å være med på. Det å se at ungene har det koselig. Se idrettsgleden. Det er jo derfor vi gjør det, sa Jostein Akselsen i sekretariatet. For dette har den tidligere styrelederen i fotballgruppa vært med på før og representerer i så måte kontinuiteten i arrangementet.

PROBLEMLØSERE: Sekretariatet kan hjelpe med det meste. Jostein Akselsen holder fortet mens makkeren rydder opp ute i felten. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Sekretariatsmakker Åse Merethe Finnestad var sendt ut i felten. Det er mange oppgaver som skal ivaretas, kanskje en «ryddejobb» rundt misforståelser ved middagsservering eller endringer av kampoppsett. Akselsen er ikke i tvil:

– Det er om å gjøre at deltakerne får en god følelse.

Fornøyde arrangører

Randesund IL er ikke bare en stor håndballklubb, men har også nærmere 100 fotballag med 1300 medlemmer fra de yngste til seniorspillere.

VINNERSKALLER: Om Randesund J12-1 (Strømme og Vardåsen skole) var farlige i cupen, er jentene nærmest uslåelige i serien, med bare ett bokført tap så langt. Fra venstre: Gunnvor Nørve, Sorome Abdisa, Lea Nahiry, Emilie Waage Larsen og Karoline Torkelsen-Bjerke. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

– Det er dette som er idrettsglede. Det er fantastisk å se når de minste spille, se de scorer og hvor glade de blir. Lenger opp i årsklassene blir det fort så alvorlig, sier Sten Pedersen, turneringsleder og styreleder for fotballgruppa.

KLAPP PÅ SKULDRA: Daglig leder i Randesund IL Øystein Konradsen (t.v.) og turneringsleder Sten Pedersen er godt fornøyd med deltakelsen og gjennomføringen av årets Meny Sebra cup. Foto: Foto: Inger M. Witteven

Han mener rammen rundt arrangementet har mye å si. Selv om cupen i hovedsak har hatt et tilsig av lokale deltakere, er den i ferd med å trekke flere langveisfarende. I år er alle tilreisende lag belagt i Abra Havn ved Dyreparken, med sjørøverunderholdning på lørdagskvelden.

Daglig leder i Randesund Øystein Konradsen tror arrangementer som dette er med på å styrke klubbfølelsen og berømmer alle de frivillige som har stått på.

– Det er en dugnadsglede og et engasjement vi jobber for hele året, sier han.