Bruce Lee & Richard Bustillo De fleste som trener kampsport eller som interesserer seg for kampsport, har hørt om Bruce Lee.

Å trene med Bruce Lee har på et eller annet tidspunkt vært en hemmelig drøm for mange kampsportutøvere. Dessverre døde Bruce Lee i 1973, altså for 42 år siden. Utrolig nok er allikevel han og hans teorier, kampsport og filmer like populære nå (om ikke mer), enn da han levde .

Richard Bustillo er en av de tre gjenlevende originalevene til Bruce Lee. En av de få som kan dele kunnskapen til Bruce Lee, tilegnet rett i fra kilden. Richard Bustillo er en fantastisk person og instruktør, og det er fantastisk at en mann på 72 år fremdeles reiser rundt over hele verden for å holde treningseminarer.

Ironisk nok har Richard Bustillo trent lenger enn Bruce Lee levde. Richard Bustillo har brukt 40 år på å pperfeksjonere kampsporten og metodikken han lærte av Bruce Lee. Det er dette de som var med på seminaret på Kristiansand Kampsport Senter i helgen fikk ta del i. Dette er forøvrig den sjette gangen han har vært på besøk i Kristiansand i løpet av de ti siste årene.

Helgen Vi hentet Bustillo på flyplassen etter en lang reise fra Los Angeles kl 14.32 på fredagen. Etter å ha sjekket ham inn på hotellet og matet ham, bar det opp til Ægirsvei 10 på Lund, der han skulle trene en liten barnegruppe. De barna som var til stede hadde nok foreldre som hadde mer kjennskap til Bruce Lee enn de som skulle trene. Med en gang ungene kom inn i hallen, spurte de om Bruce Lee var på huset. Det var litt morsomt, det da. Til tross for at bare ti av våre 190 «faste» barn stilte opp på denne begivenheten så kan det regnes som vellykket. To timers trening, som foregikk på engelsk, ble avsluttet med bilder og diplomutdeling.

I motsetning til barna, så visste de fleste voksne hvem Bruce Lee var og verdien av å ta del på helgens samling.

Vi hadde i forkant satt tak på 60 voksne, men endte opp med 79 personer. Salen var stappfull av kampsportutøvere, nybegynnere og veteraner, fra hele landet, som representere taekwondo, kickboxing, jiu jitsu, kali, karate og boksing. Så det var i Bruce Lees ånd at kampsportutøvere trente på tvers av sine stilarter og var åpne for å ta imot ny kunnskap fra en gammel sjel.

Lørdagen startet med at Bustillo oppfordret deltakerne til å spørre ham spørsmål underveis. Norske og beskjedne som vi er kom det likevel en del spørsmål i løpet av helgen som ble grundig besvart av den gamle legenden.

foto
bustillo alex

Når en snakker om seminar, så tenker mann som oftest på noen som prater og andre som lytter og skriver. Kampsportseminarer er litt annerledes. Richard Bustillo bød på seg selv ved å holde en knallbra trening, der han tok for seg alt fra Bruce Lees lære, til hvordan å forsvare seg mot kvelning. I pausene var utøverne ivrige etter å få foreviget øyeblikkene og lagt bildene ut på de sosiale medier. Bustillo sto lenge og lot alle som ville ta bilder sammen med ham.

Etter ni timer med trening fikk deltakerne utdelt et diplom som takk for deltakelse.

Etter seminaret var det å få gitt ham mat og satt ham på et fly til England, der han skal underviser hele uken, før han skal tilbake til varmen i LA.

Richard Bustillo, i en alder av 72 år, reiser rundt i verden, trener, gleder og underviser kampsport og verdier til unge og gamle. For et fantastisk forbilde.