ARENDAL: Torsdag gjennomførte Uldal årets første fysiske test for å kartlegge spillernes utgangspunkt.

Den tidligere tikjemperen, som ble nummer 27 i sommer-OL i 2004 og vant NM-gull året etter, har jobbet med ØIF Arendal tidligere. Han gleder seg til utfordringen i en ny klubb.

– Det kreves annen fysisk trening i fotball enn håndball, sier han og legger til:

– En fotballkamp er lengre enn en håndballkamp og de fysiske utfordringene er også andre. Vi skal jobbe både med styrke og kondisjon. Dette handler jo både om skadeforebygging og å skape et best mulig fysisk grunnlag for gode prestasjoner på banen.

Hans Olav Uldal (til venstre) studerer testresultatene sammen med Arendal-trener Roger Risholt og Bjørge Fedje. Foto Arendal Fotball

Uldals beste øvelser i tikamp var for øvrig diskos og lengdehopp. Det er jo to disipliner som i utgangspunktet ikke har veldig mye felles, men dette var likevel de øvelsene han gjorde det aller best i.

Nå har han tatt med seg egne erfaringer som utøver, i tillegg til den kompetansen han har bygd opp i årene etter at han ga seg som aktiv, og blitt en viktig bidragsyter i både ØIF Arendal og Arendal Fotball.

Torsdag ble det gjennomført en knallhard løpstest som en første kartlegging av den fysisk formen nå ved oppstart av vinterens treningsperiode. Spillerne lå strødd da de kom i mål, og det var nokså stort sprik i resultatene mellom enkeltspillere. Håvard Meinseth var den enkeltspilleren som noterte den aller beste tiden.

– Neste gang vi kjører samme testen, tror jeg vi vil se framgang for samtlige. Vi planlegger å gjøre akkurat det samme i mars. I tillegg til fysisk framgang, så vil nok også en del av spillerne ha gjort noen erfaringer som gjør at de disponerer kreftene bedre, sier Hans Olav Uldal.