UTØVERBLOGG: Mot slutten av 2019 var det litt tungt på treningsfronten. Motivasjonen dalte og det var ikke like mye glede i treningen som det pleier. Jeg valgte å ta meg to ukers pause i jula. Det gjorde godt! Motivasjonen kom tilbake, det var treningsglede igjen og tror kroppen virkelig hadde godt av en liten pause. Når jeg ellers trener regelmessig året rundt, kan ikke en så liten pause skade mye, heller tvert imot.

2020 blir et bra treningsår! Det startet litt seigt, men tallene stiger nå, smått og godt.

Jeg har allerede hatt to personlige rekorder i år. 90 kilo i benk og 145 kilo i knebøy (utstyrsfritt). I tillegg til persen i knebøy tok jeg 20 repetisjoner på 90 kilo i samme øvelse etterpå. Det tar virkelig tid nå å øke så det må jobbes, men jeg setter meg nye delmål hele tiden. Det er absolutt verdt det og jeg blir så glad når jeg klarer en personlig rekord!

1. februar var årets første konkurranse. Det var i NM grep. Denne konkurransen bestemte jeg meg to uker før at jeg ville bli med på. Denne stilte jeg ganske så uforberedt, men jeg klarte en bronsemedalje.

Sammen med min gode treningsvenninne Mai Britt Tynes. Foto: Privat

Neste planlagte konkurranse er Kick Open i Arendal 4. april. Dette er en kvinnekonkurranse og er mer en blanding av strongwoman/crossfit for det er tunge vekter som skal løftes. Disse skal løftes på tid. så her kreves det kondis også. Treningene er gøyere når man har noe man skal trene mot, men også forferdelig tungt når man skal løfte antall reps på ett minutt.

To store konkurranser etter der igjen er Norges Sterkeste kvinne som skal foregå på Jæren i august og Kampen om tungtvannet som skal foregå på Rjukan, også det i august.

Det kan bli tungt med to så pass store konkurranser så tett oppi hverandre, så må se hvilken jeg prioriterer. Men det blir flere konkurranser på meg i år utenom disse nevnte. NM enkeltøvelser i Tvedestrand blir det nok i juni og til høsten igjen.

Foto: Privat

Jeg er absolutt gira på å sette flere norgesrekorder. Og kanskje jeg har lyst å reise litt lenger på andre konkurranser om det klaffer med andre ting.

Mine mål i de tre store er 100 kilo i benkpress, 200 kilo i markløft og knebøy har jeg ikke satt noe fast tall jeg ønsker å nå, men over 150 kilo i hvert fall.

Les mer av Trine Åknes Eikhom her