Lene Beisland (44) og Leif Gunleifsen (52), begge fra Grimstad, var godt fornøyd med innsatsen i sine respektive aldersklasser i innendørs ro-VM. Beisland ble nummer sju, mens Gunleifsen ble nummer seks og ni. Lene Beisland (44) og Leif Gunleifsen (52), begge fra Grimstad, var godt fornøyd med innsatsen i sine respektive aldersklasser i innendørs ro-VM. Beisland ble nummer sju, mens Gunleifsen ble nummer seks og ni. Foto: Privat

Jublet etter svettefest i ro-VM

VM i innendørs roing var en tøff og fin opplevelse. Resultatene og plasseringene våre har virkelig gitt mersmak.

UTØVERBLOGG: Kvalifiseringen og selve mesterskapet ble arrangert digitalt, og alle rodde samtidig med maskiner koblet opp via internett og med filming av hver utøver.

Leif var kvalifisert i både 2000 meter for menn i aldersgruppa 50-55, og i 60 minutter roing i fri alder. Jeg stilte i 2000 meter i aldersgruppa 40-49 år. 

Leif er roinstruktør på Gym 36 i Grimstad. Han har drevet med roing i 12 år, og har deltatt i NM, EM og VM tidligere. I tillegg til å være en råsterk roer, er han også en svært dyktig instruktør og motivator for andre roere. Hver uke er det kamp om å få bli med på hans timer på gymmet. Selv har jeg har drevet med roing i litt over et halvt år og Leif skal ha æren for at jeg er helt hekta og at jeg klarte å kvalifisere meg til VM. Tidligere har jeg spilt håndball i 25 år, henholdsvis for Imås, Lia og Grimstad Håndball. Etter skader i skulder og rygg måtte jeg dessverre gi meg med den idretten. Jeg har imidlertid alltid likt å konkurrere og har nok litt vinnerskalle.

Strålende heiagjeng

På grunn av covid-19 ble som nevnt årets ro-VM arrangert digitalt, rundt om i verden i perioden 23.–27. februar.

Jeg var først ut av oss to fra Grimstad og klar for å gi alt på 2000 meter. Dessverre ble det litt startproblemer, ettersom jeg oppfattet det som at det hadde vært en tyvstart. Det kostet meg nok et par plasseringer, men jeg er likevel gørrstolt over sjuendeplassen og tiden 07.21.00 minutter. Uten fantastisk hjelp fra heiagjengen rundt meg hadde jeg aldri klart å hente meg inn.

Video fra min innspurt:

Ikke langt bak gullvinneren

Minutter etterpå var det Leifs tur på samme distanse. Han er rutinert og knallsterk og rodde inn til sjetteplass med tiden 06.20.09. Det var kun ti sekunder opp til førsteplassen, og det sier mye om denne rå prestasjonen.

Leif Gunleifsen i gang med sitt første VM-race inne i Gym 36 i Grimstad. Foto: Privat

Lørdag stilte Leif i en times roing i åpen klasse. Der kom han inn på 16.916 meter, med 1.46.4 i snitt per 500 meter. Dette gjør ham til nummer ni i verden i en times roing, og det er en knallsterk prestasjon som krever rå styrke og en vinnerskalle for å gjennomføre. Han hadde med seg to spreke venner som hjelperoere hele denne timen, nemlig Steffen Stie Eriksen og Jarle Tørå.

Leif flankert av sine hjelperoere Steffen Stie Eriksen (t.v.) og Jarle Tørå. Foto: Privat

Etter en fin opplevelse i dette virtuelle VM håper både Leif og jeg at VM neste år kan bli holdt i Tyskland slik som planlagt.

PS! I årets innendørs ro-VM satte for øvrig Birgit Skarstein verdensrekord på 2000 meter i klasse Para 1 med tiden 08.18,5.

Resultater for 2000 meter kvinner, aldersklasse 40-49 år. Foto: Skjermdump
Resultater for 2000 meter menn, aldersklasse 50-55 år. Foto: Skjermdump
Resultater menn, 60 minutter roing i fri alder. Foto: Skjermdump