Sommeren har ikke vært noe særlig å skryte av i år heller. Mai lokket med noe fine dager, juni likeså, men så kom juli, 15 grader og regn. Det er så typisk, og vi vet det kan skje, men blir like skuffa hver gang uansett. Heldigvis er det noen ting som ikke avhenger av om det er sol eller ikke, og det er maten. Hurra! Man kan da fortsatt spise deilig grillmat og is, selv om det kanskje ikke blir helt det samme. Og er du som meg som må ha noe å spise på dagen lang når sola er bortgjemt og du har fri, kan det være greit med litt mer fornuftige alternativer.

En skikkelig fløteis en gang i blant er helt innafor, men når du stikker hånda ned i frysen flere ganger daglig for en krone-is, så kan det bli litt i meste laget. Å lage isen selv er veldig lett, og her får du to alternativer å gjøre det på. Mulighetene er mange flere. Søk opp på nettet og lag i vei.

Sjokoladeis med kokostopping

Sukkerfri sjokoladeis med kokostopping. Foto: Hege Høsteland

Du trenger (for 2 porsjoner)

3 eggeplommer

3 ss sukrin gold

2-3 ss kakao

2 dl vikingmelk

En klype salt

1. Start med å piske sammen eggeplommer og sukrin gold til du får eggedosis.

2. I en annen bolle pisker du vikingmelk til du får en luftig krem. Tilsett forsiktig kakao og salt mens du fortsatt blander.

3. Vend forsiktig inn eggedosisblandingen med kremen. Hell det over i ønsket form og sett i frysen i minst 3-4 timer.

4. Når den skal nytes, kan du toppe med kokos, bær, nøtter eller frukt.

Sukkerfri fruktis

Ikke akkurat helt som friskis, men den ligner litt og har et langt bedre næringsinnhold. Så vi kaller den bare fruktis.

Frisk og god saftis uten sukker. Foto: Hege Høsteland

Du trenger:

Jordbær

Mango

Kiwi (eller annen type frukt/bær du synes smaker godt)

1. Bruk en stavmikser for å lage en jevn masse av de forskjellige ingrediensene, hver for seg eller sammen om du ønsker en mix. Hvis du vil ha litt søtere smak på isen kan du tilsette litt sukrin gold.

2. Legg lagvis i en isform. Settes i fryseren i 3-4 timer. Gi til barna, spis dem selv – nyt!

Om bloggforfatteren: Hege Høsteland (26), er fra Kristiansand og jobber som personlig trener i Kristiansand. Hun er utdannet personlig trener og har en bachelor i ernæring, mat og kultur fra Universitetet i Agder.