MANDAL: Christer Haddeland (pådriver), Rune Axelsen, Knut Erik Johannessen, Randi Dyrkolbotn og sønn Laurits Dyrkolbotn, Geir Walther, Hadi Moradi og Sivert Oftedal har denne søndagen tatt Backyard Utra-utfordringen: Hver runde starter hver hele time og tempoet ditt gjennom runden bestemmer hvor lang pause du får mellom rundene. Det endelige målet er å nå 50 miles-distansen (80 kilometer) innen 12 timer.

Inger D. Saanum er også med på enkelte av turene denne søndagen, som starter fra klubbhuset til MHI i Idrettsparken. Randi og Laurits Dyrkoltbotn hadde et annet opplegg på ettermiddagen og startet derfor kl. 05.00 i dag morges. Kan det tenkes en bedre måte å få utnyttet dagen på?

Den hele og fulle Backyard Ultra er et løp etter last man standing-prinsippet. Når nest siste løper gir seg, må sistemann fullføre en runde for å vinne. Han kan ikke løpe flere, så vinnerlengden er egentlig bestemt av nest beste løper. For drøyt to måneder siden ble det satt verdensrekord i Big Dog’s Backyard Ultra World Championship, der belgiske Karel Sabbe løp om lag 502 kilometer på 75 timer.