Mindaugas Gedminas (t.h.) med bronsemedaljen han vant i sist helgs verdenscupstevne. I midten den brasilianske vinneren Ribeiro Isaia og til venstre den franske sølvmedaljøren Victor Yoka. Mindaugas Gedminas (t.h.) med bronsemedaljen han vant i sist helgs verdenscupstevne. I midten den brasilianske vinneren Ribeiro Isaia og til venstre den franske sølvmedaljøren Victor Yoka. Foto: Privat

Bronse til Gedminas i verdenscupstevne

AIK Lunds Mindaugas Gedminas (24) bokset seg til bronsemedalje i Cologne Boxing Cup.

KÖLN: Som en del av forberedelsene til OL-kvalifiseringen i Paris 4.-8. juni var det også lagt inn en treningsleiropphold i Heidelberg. Den påfølgende turneringen i Köln hadde 69 påmeldte mannlige boksere fra 14 land, blant annet fra sterke boksenasjoner som Cuba, Frankrike, Tyskland og Kasakhstan.

Medaljevinnere og toppboksere fra AIBA deltok. Mindaugas’ motstandere var fra Frankrike og Brasil. På grunn av pandemien måtte Gunnar Berg fra Danmark, nå trener for OL-laget til Tyskland, være sekundant og trener for Mindaugas i denne perioden.

Her forteller Mindaugas mer om treningsleiren og turneringen:

– Jeg er en av de få boksere i verden som har fortsatt sjanse til å kunne kvalifisere meg til OL i Tokyo. Det er kun Europa-kvalifiseringen som gjelder, ettersom verdens-kvalifiseringen har blitt avlyst pga. pandemien. Forberedelsene mot verdenscupstevnet i Cologne har gått veldig bra.

Jeg dro alene fra Norge på treningssamling på Olympisk senter i Heidelberg. Der trente jeg sammen med landslagsutøvere og trenere fra Ukraina og Tyskland. Organiseringen av treningssamlingen var veldig profesjonell med tanke på smittevernsregler og sportslige forberedelser. Alle utøvere og trenere ble testet med PCR-test i forkant av treningssamlingen, vi og måtte gå med munnbind utenom treningstider.

Gjennomføring av verdenscupstevnet var også veldig bra organisert. Jeg bokset allerede første dag mot franske Victor Yoka, som har levert gode resultater internasjonalt. Den kampen vant jeg 2-1. Etter kampen mot Frankrike bokset jeg mot brasilianske Ribeiro Isaia, som blant annet har vunnet det nasjonale mesterskapet i Brasil. Det var en jevn kamp, men jeg tapte 0-3. Det var gøy å kunne representere lille Norge, og kunne gå i ringen mot de beste nevekjemperne fra store nasjoner.

Jeg fikk mange gode tilbakemeldinger fra organisatorer, trenere og boksere. De var imponerte og forventet ikke at Norge kunne ha utøvere som kan prestere som jeg.