Landslagsbokser Gedminas Mindaugas (24) fra Kristiansand (t.v.) fikk inn mange gode treffere i fredagens kamp mot den russiske verdensmesteren Gleb Bakshi. Landslagsbokser Gedminas Mindaugas (24) fra Kristiansand (t.v.) fikk inn mange gode treffere i fredagens kamp mot den russiske verdensmesteren Gleb Bakshi. Foto: Skjermdump

Jevn kamp mot verdensmester

Jeg leverte mye bra i OL-kvalifiseringskampen mot Gleb Bakshi. Det ble tap, men jeg føler at jeg er på verdensklassenivå og gleder meg til fortsettelsen.

UTØVERBLOGG: Det var veldig spennende å bokse for første gang mot verdensmester i min vektklasse, som er også ranket som nummer en i verden i vektklasse 75 kilo.

Jeg fikk en tøff trekning for å kunne kvalifisere meg til årets sommerleker i Tokyo. I den første kampen i London for 1,5 år siden vant jeg mot en bokser fra Ungarn, Balasz Backai, som tidligere er juniorverdensmester, Rio 2016 OL-deltaker og tre ganger europamester.

Fredagens motstander, den russiske verdensmesteren Gleb Bakshi, var enda tøffere og sterkere. Jeg har satset for fullt i 1,5 år for å kunne vinne ham. Det var virkelig veldig krevende å kunne forberede meg i Norge, det var lange perioder hvor jeg ikke fikk trent boksing normalt, grunnet strenge smittevernregler.

Fra sparring på trening. Foto: Jacob J. Buchard (arkivfoto)

Til tross for det klarte jeg å prestere veldig bra. Jeg startet kampen meget godt og leverte en sterk første runde. Jeg traff mest og kontrollerte ham godt i disse tre minuttene. I den andre runden økte han tempoet og begynte å presse meg mer. I den tredje runden var det jevnere, der jeg klarte å stoppe ham på vei inn og fikk ham til å følge min taktikk i ringen.

Stillingen endte 30-27 hos fire dommere og 29-28 hos en dommer, alle i favør russeren. Selv om det ble tap, ser jeg lyst på fremtiden. På ganske kort tid har jeg kommet på et verdensklassenivå i boksing. Det blir spennende å trene og bokse flere turneringer og mesterskap. Jeg skal bli så god som det går an å bli!

Les også:

Sørlending ble skadet av dopingtest før OL-kvalifiseringen