Etter nesten å ha klart å kvalifisere seg de tre siste årene til 5. divisjon var dagen kommet for den historiske hjemmekampen.

lagsoppstillingen

Kampen var fartsfylt og til tider med mye bra spill. HIF hadde raske spillere på topp som utfordret Solbygg, og dette medførte to straffespark til HIF i 1.omgang. HIF ledet dermed 2-0. Solbygg var farlige på hjørnespark, hvor de hadde en i tverrliggeren, men HIFs keeper markerte med full kontroll at han trodde den gikk over.

I 2. omgang ble temperaturen på banen noe høyere, og tempoet ble skrudd noe opp i begynnelsen. Småspillet satt for hjemmelaget og tre fine mål kom etter godt og hurtig småspill. Solbygg fikk lite til foran mål og HIF hadde god kontroll bakover.

Lokale fans stilte opp!

Etter kampen kommenterer spillende trener Kenneth Follerås følgende:

– Hånes tok en historisk seier i kveld da Solbygg ble sendt hjem med hele fem mål i sekken. Jeg kan vel ikke påstå at det var en typisk 5-0 kamp, men det beste laget vant.

Det beste av alt er jo at vi har minst to gir til å gå på så dette blir bra også fremover. Selv om det var andre spennende kamper i nærmiljøet og på TV var det til tider god stemning også langs sidelinjen.