Her har vi hatt to treninger til dagen, som inkluderer treningskamp på kvelden. Noen vil tro dette er få treningstimer i forhold til en langrennsløper som f. eks. Petter Northug. Men ettersom håndball er en kontaktsport, blir treningene intensive og til tider brutale. Belastningen er annerledes, og vi får mye kontakt på kroppen, i forhold til en som er ute på en fire timers langkjøring.

Håndballene er renset og jentene klare for nye trening. Foto: Foto: Vipers

Det blir brukt rundt 1300 isposer i sesongen og i løpet av denne uka gikk det med over 60 stk (ganske mange av dem gikk til Jessy og Lynn!). Det er viktig å ise ned betente områder, en lårhøne eller slagskader for å være klar til neste trening. Håndball er ikke for pingler!

Når alle i trenerteamet ikke har mulighet til å være med på treningsleir, må vi bruke de ressursene vi har. Denne gangen var det ikke mulighet til å ha med fysioterapeut. Da er det godt å ha med en snart ferdigutdannet fysioterapeut, Lynn Knippenborg. Hun har blant annet teipet knær og massert opp stive muskler. Det hjelper oss til å yte bedre, og minke eventuelle smerter vi har fått.

Vi har også med terapeut nr. to, shockwave! Sveitseren har tatt med en maskin som gir elektromagnetiske bølger til å løsne opp stiv muskulatur. Den er god å ha med på tur, når musklene trenger rehabilitering.

På videoen under får Jessy behandling av Lynn:

I kamper løftes råskapen til et høyere nivå. Her handler det om å gi alt, og fighte til dommeren blåser. Vi fikk kjenne på danske krefter, hvor Århus hadde noen triks på lur. Det er mye en dommer ikke får med seg. Da er det spesielt vanskelig å se fra tribunen. Det som oftest blir sett, er draktholding. Ikke like lett å få meg seg klyping, kloring, nakkedytting, albuer og klister på diverse steder på kroppen. Da kan man ikke være snill pike, og da må man være like hard tilbake. En håndballkamp kan anses som en catfight!

Mathilde Kristensen er klar til kamp! Foto: Foto: Vipers.

Her i Århus har vi spilt en kamp mot Århus’ juniorlag og en mot Århus’ seniorlag, samt en mot 1. divisjonslaget Vendsyssel.

I den første kampen spilte vi dårlig forsvar i første omgang, og ledet med to mål til pause, 15-13. I andre omgang fikk vi tettet forsvaret og luket vekk feil. Det ble til slutt en åttemålsseier (29-21), som du også kan lese mer om her. Målene våre ble scoret av Tonje (2), Mathilde (4), Vilde (8), Karin (3), Lynn (1), Ulrika (8), Mona (2) og Anne Charlotte (1).

Den andre kampen startet vi fenomenalt, hvor vi ledet 11-4 etter et kvarter. Så stoppet det opp. Vi sluttet med det kollektive spillet, og kjørte mye individuelt spill. Vi ser at vi er gode når vi spiller som et lag, men ikke like gode når vi spiller en og en. Vi fikk hentet oss inn mot slutten, men tapte med to mål, 22-20 etter å ha leder 15-13 ved pause. Det var en hissig og sur gjeng etter kampen, som virkelig ofret og kjempet til siste slutt. Våre mål ble scoret av Tonje (4), Vilde (1), Karin (2), Ulrika (4), Lynn (1), Marta (7) og Mona (1).

I vår siste treningskamp, mot det danske 1. divisjonslaget Vendsyssel, vant vi 31-23 (15-15) etter godt spill i 2. omgang. Her ble målene våre scoret av Tonje (3), Jessy 7 (5), Susann Iren (3), Mathilde (1), Vilde (7), Karin (3), Lynn 4 og Ulrika (3).

Nå er vi klare for å møte ØIF Arendal borte i cupen kommende søndag klokka 18.