INDRE ØSTFOLD: Kvadraturen Idrettsklubb hadde med fem utøvere til dette mesterskapet i Spydeberg sist helg. Veslemøy Kollstad, som nylig tok en 4. plass i NM i functional fitness, ble norsk mester i klassen 71 kilo. Hennes beste løft var 86 kilo i rykk (personlig rekord med én kilo) og 110 kilo i støt (én kilo bak pers). Et forsøk på 114 kilo var også nær ved å kvalifisere henne til EM. Selv om vendingen satt, var ikke marginene på plass i overstøtet denne gangen.

– Jeg satser på å klare kravet i løpet av vinteren eller våren før EM i april, sier Veslemøy og legger til:

– Jeg er veldig godt fornøyd med gjennomføringen av NM. Det var uventet å slå Ruth Kasirye, som har to OL-deltagelser og flere internasjonale mesterskap bak seg. Det er skikkelig stas at klubben vår i løpet av kort tid har hevdet seg nasjonalt og internasjonalt, med Solfrid i spissen. Det gir en utrolig motivasjon og inspirasjon for oss andre i miljøet.

Regjerende europamester Solfrid Koanda ble som forventet mester i vektklasse 87+. Hun klarte alle sine seks løft og hadde rekken 90-95-100 kilo i rykk og 125-130-135 i støt. Agung Raden sikret seg NM-bronse i klasse 73 kilo etter å ha klart 94 kilo i rykk og 118 kilo i støt i sitt første NM. Jon Boye leverte sterkt i rykk og tangerte sin egen norgesrekord i klasse 102 kilo, med 108 kilo i rykk og 125 kilo i støt.