I februar tok Geir Sune et imponerende skritt på sin vei mot stormestertittelen i sjakk. For å bli stormester i sjakk må man tre ganger gjøre en prestasjon som på sjakkspråket kalles stormesternapp.

Det kan nå bli en ny duell mellom Magnus og Geir Sune.

Denne langhelga spilles NM for lag i Drammen. SOSS er rangert som nummer fire i turneringen som har rekorddeltakelse med 57 lag. SOSS åpnet Kristi himmelfartsdag forsiktig med uavgjort mot et ungt talentfullt lag fra Bergen i en lang match som ble direktesendt på internett.

Psykologen Alexander Flaata sørget for den eneste partiseieren til SOSS, mens Kjell Børre Grebstad og Pål Andreassen fikk remis ved det som kan sammenlignes med feberredninger i fotball.

I kveld spiller SOSS mot OSS (Oslo sjakkselskap).

Det er grunn til å tro at SOSS vil møte klubben til Magnus enten lørdag eller søndag. Det er da ikke usannsynlig at Geir Sune vil få revansje mot verdensmesteren. Vil Geir Sune stikke av med seieren denne gang?

Sørlandsklubben SOSS spiller uten prestehjelp fra Bjarte Leer-Helgesen denne gangen. Laget har imidlertid mobilisert bredt. – 9 spillere skal i aksjon i løpet av de fire dagene, blant annet Bjarne Zachariassen. Han har gått av som leder i SOSS, men kalles fortsatt for Formannen.

Europacup?

Vinneren av turneringen er kvalifisert for deltakelse i Europacup.

– SOSS sikter alltid høyt. Det betyr at vårt mål er å vinne turneringen for å sikre oss deltakelse i europacup, sier Pål Andreassen, som er dagens leder av SOSS.

– Målet er ambisiøst, men SOSS har deltatt i europacup tidligere. I Eilat i Israel. Da slo vi Monaco ned i støvlene. Det aller viktigste i Drammen blir likevel at vi skal ha det gøy. Spillerne skal få slippe seg løs og få skape fyrverkeri, smiler Andreassen, som selv spiller i NM.

– Det ville vært ekstra gøy å vinne mot Offerspill, klubben til Magnus. Offerspill vant nemlig 4–0 mot Arendal og det ville derfor fint om vi kunne glede våre medsørlendinger ved å slå tilbake!

Leder hele turneringen

Oppdatering av artikkel lørdag klokka 14.30:

I andre runde fredag kveld gjorde SOSS storeslem, 4-0. Hvilket betyr at samtlige spillere fra SOSS vant. Motstanderen var et lag fra Oslo Sjakkselskap (OSS), klubben som har egne lokaler i Bogstadveien, hele Norges handlegate. Den Internasjonale mesteren Magne Sagafoss spilte på førstebord for SOSS. Laget bestod ellers som i første runde av Kjell Børre Grebstad, Alexander Flaata og Pål Andreassen.

I tredje runde vant SOSS mot hjemmelaget, Konnerud, som står for det flotte arrangementet i Drammen. Igjen ble sifrene 4-0. Denne gang var det Magne Sagafoss, Bjørnar Byklum, Kim Astrup og Bjarne Zachariassen som stod for prestasjonen.

Vedlagt er sluttstillingen i Byklums parti på andrebord.

SOSS leder i skrivende stund arrangementet med 5 lagpoeng. Det er da ventet at SOSS vil styrke sitt lag ytterligere med Geir Sune Tallaksen. Trolig blir Offerspill, Magnus sitt lag, motstanderen.

Turneringen har seks runder og avsluttes søndag.