Skøyteløperen Pål Myhren Kristensen håper kommende sesong vil resultere i NM-medalje, verdenscupdeltakelse og forhåpentlig også OL-deltakelse. Skøyteløperen Pål Myhren Kristensen håper kommende sesong vil resultere i NM-medalje, verdenscupdeltakelse og forhåpentlig også OL-deltakelse. Foto: Privat

Tatt ut på A-landslaget

Arendalitten Pål Myhren Kristensen (21) har fått plass på det norske A-landslaget og har ambisjonene i orden foran kommende sesong.

ARENDAL: – Å bli tatt ut på landslaget har alltid vært et stort mål, så det å nå målet er utrolig stort, sier Pål og legger til:

– Uttaket kom litt uventet med tanke på at det var få stevner forrige sesong grunnet korona. Det var vanskelig å vise hva man var god for, så det å bli tatt ut på A-landslaget i en OL-sesong er stort.

Han var bare tideler unna sin første NM-medalje som senior på 500 meter i november i fjor. Han har bygd stein på stein og stadig vist progresjon. Veien har ikke vært lett, men han har vist at han virkelig ønsker å bli god. I tillegg til å være tålmodig er Pål ydmyk, lett å bli likt og veldig populær blant våre klubbs unge løpere som han er et forbilde for.

Pål har vært medlem av Arendal Skøiteklubb i hele karrieren, og de siste årene også i Team Sørmarka i Stavanger, der han har bosatt seg. Han startet på vernepleie-studiet forrige høst, men idretten tok for mye tid, og han måte avbryte studiet grunnet for mye fravær.

– Jeg har vært veldig fornøyd med opplegget på Team Sørmarka forrige sesong, men med tanke på at jeg var eneste sprinter der, så var det på tide å komme seg opp på landslaget. Her kan jeg få trene med noen av verdens beste sprintere, og det tror jeg vil gjøre meg godt! Neste sesong er målet mitt å få konkurrere i verdenscupen og klare pallplass i NM. Dette er som nevnt også en OL-sesong, så det å kunne representere Norge i olympiske leker, hadde vært enormt stort, poengterer han.