Aktivitetskonkurransen Sprekingen er inne i sitt andre år, og i fjor var det

og

som stakk av med tittelen Sørlandets sprekeste mosjonist på herre- og kvinnesiden. Fiskvik ligger i år på 37. plass mens Siren Wulff er nest beste kvinne hittil, og nummer ti totalt.

Øverst på årets liste fredag formiddag 25. august troner fortsatt

Han har sanket 1270 poeng hittil på de ni segmentene i løping, sykling og langrenn/rulleski. Bare 12 poeng bak ligger

og 11 poeng bak der igjen følger Thomas Engebretsen.

er beste kvinne med 1035 poeng, og hun er nummer seks totalt. Silje Røynstrand er tredje beste kvinne med 859 poeng, som gir 11. plass totalt.

– Gjennom sommeren er det mange som har forbedret sine tider i de ulike segmentene. Dessverre for meg har det nå blitt veldig spennende i toppen. Foreløpig har jeg overlevd øverst men det spørs om det holder når konkurransen avsluttes i slutten av oktober. Det er særlig på sykkelsegmentene jeg har falt nedover på listen. Jeg har jo begynt å lure på om det er et samarbeid syklistene imellom, slik at en av deres egne skal ta sammenlagtseieren, sier Magnus Åsland Hansen og legger til:

– Siden jeg klarte å overprestere i Sommerløpets maraton sist helg, er nok min kropp såpass mørbanka fremover at jeg kanskje ikke er i stand til å forbedre mine egne tider. Jeg må derfor sette min lit til at dere andre hjelper med å skyve de nærmeste utfordrerne nedover på resultatlista på de ulike segmentene. Så alle med joggesko, kom dere til Jegersberg, Baneheia og Kristiansand Stadion og mål krefter. Og for de som våger seg på rulleski, gå alt du kan en runde i lysløypa på Kongsgård og da aller helst sett en tid som er rett bak min, slik at de gode syklistene får mindre poeng.

Tror «outsider» vinner

Bjørnar Eretveit spår at det blir mannen som foreløpig ligger på fjerdeplass i sammendraget med 1163 poeng, Christian Wulff, som stikker av med sammenlagtseieren:

– Når Wulff har løpt alle segmenter vinner han lett. Han er en råtass.

Tredjeplasserte Thomas Engebretsen melder følgende:

– Sprekingens kombinasjon av flere grener er artig, og for slike som meg som ikke er blant de beste i noen av grenene, men mer en allrounder, er det jo litt moro å kunne se seg selv på side 1 på resultatlista – i hvert fall frem til de virkelig spreke fullfører alle segmentene. Uansett hvor man ligger på lista, og enten det gjelder sammenlagt eller de enkelte grenene, kan det være en fin motivasjon å komme seg ut for å forsøke å knipe noen poeng og passere noen som er foran på listen, enten det er naboen eller noen helt ukjente navn man kniver med.

Siren Wulff ledet hele fjoråret i kvinneklassen, men er usikker på om hun vil klare å vinne også i år.

– Ingrid og Silje er temmelig mye bedre enn meg på løping, så det skal noe til at jeg vil klare å vinne totalt i år. Men det er bare gøy med flere damer som har prestert gode tider, sier hun og legger til:

– Så skal jeg nok klare å gjennomføre en runde på rulleskibanen med de gamle klassiske rulleskiene fra 1984. Men der også blir det nok temmelig moderat tid.

I øyeblikket er det altså Ingrid Ukkelberg som leder og hun melder følgende:

– Jeg synes det artig å lede, men vet at det er mange spreke kandidater som kan slå meg hvis de går inn for det. Jeg ønsker å løpe et par av segmentene på nytt, så da blir det å kjøre disse 35 km fra skogene i Marnardal inn til urbane Kristiansand. Stadion-segmentet og Jegersberg-segmentet blir aktuelle treningsøkter med høy puls og blodsmak i munn.

Ikke for sent å delta

Per 25. august er det 687 navn som står oppført på resultatlisten til Sprekingen. Som vi har understreket mange ganger: I denne aktivitetskonkurransen er alle vinnere. Klarer du å forbedre din egen tid i løpet av året, har du vunnet over deg selv. Det kan være en like stor seier at en utrent langrennsløper opplever solid fremgang som det er at en supermosjonist befester posisjonen som en av landsdelens sprekeste.

Stikkordet er først og fremst folkehelse, med konkurranseelementet som en ekstra boost for de som ønsker det. Og det er fortsatt mulig å være med, noe du kan lese mer om her.