Etter den supre starten på mesterskapet for en måned siden var det klart for årets andre NM-runde i racing. Denne gangen på Rudskogen, en bane jeg sliter litt i forhold til de litt mer motorsterke bilene.

, måtte jeg ha 40 kilo suksessvekt i bilen hele denne helgen.

Jeg ankom banen fredag formiddag for å rigge opp telt og gjøre bilen klar. Været som møtte oss var regn, men det skulle stoppe litt senere på dagen og resten av helgen var det bare meldt sol. Jeg valgte å stå over de første treningspassene siden det var vått på banen og ventet til det var tørket opp. Fikk kjørt to treningspass, men slet litt med å finne flyten i kjøringa og hengte ikke helt med på tidene.

I lørdagens kvalifisering stemte ting bedre. Med nye dekk fant jeg mye av farten og rytmen jeg manglet på treningen og jeg kvalet inn til P2. Satte ny pers på Rudskogen med et halvt sekund!

Løp 1:

Jeg fikk en ok start, men mistet en plass og ble liggende på 3. plass og hang greit med de to foran. Jeg måtte også forsvare meg for en bil bak som kom forbi litt ut i løpet og jeg mistet enda en plass. Jeg klarte å ta tilbake 3. plassen og ble liggende 1-2 sekunder bak de to i front resten av løpet og kom inn til 3. plass. Jeg slet litt med at bilen ikke var optimal å kjøre da vi hadde gjort litt endringer i oppsett for å finne noen tideler til, men det slo feil ut.

Løp 2:

Jeg startet fra 4. startspor og fikk en veldig bra start. Jeg kom meg opp på 2. plass ut av første sving og merket at jeg hadde bra feste i dekkene med en gang, samtidig som jeg så at bilen foran slet litt med festet. Jeg bestemte meg for å bremse forbi på innsiden ned i sving tre som kalles angsten, og det lyktes jeg med. Klarte å skaffe meg en luke på noen sekunder og da det var en del fighting om posisjoner på plassene bak, kunne jeg ligge foran og kontrollere avstanden helt til mål og kjøre inn til min første seier på denne banen!

Løp 3:

Jeg fikk en bra start fra 6. startspor og tok meg opp til 2. plass i første sving. Hengte på 1. plassen i noen runder, men måtte også forsvare meg for biler bak og da fikk bilen foran et forsprang på oss. Resten av løpet var en fight mellom 2., 3., 4., og 5. plass som var en veldig gøy fight som endte med en 4. plass til meg.

Film av løp 2

Alt i alt var det en bra helg og mine beste resultater på denne banen. Jeg fikk bra med poeng i sammendraget og økte ledelsene i NM og har 114 poeng som er 27 poeng foran nummer 2.

Nå er det en liten sommerferie i kjøringen frem til 11. august. Da er det klart for neste NM runde på Rudskogen.