Kristiansand Sandvolleyballklubb deltok med både jente- og guttelag i det årvisse mesterskapet. Jentene var storfavoritter, siden de allerede i 2016 vant U19 med unge spillere av 99-årgangen. Stammen av laget var med også i år, så det luktet gull allerede før mesterskapet startet.

I puljespillet fredag vant KSK enkelt 2-0 mot KFUM Volda, Skjeberg og Lierne. Kvartfinalen mot Skjetten var også kamp uten nevneverdig motstand og endte 2-0. I semifinalen stod fjorårets finalemotstander KFUM Stavanger for tur. De var kjempetent for å ta revansje for tapet i 2016, og spilte med fullt trøkk og svært gode server.

KSK hadde sin dårligste kamp i semifinalen, men ledet størstedelen av kampen, og det var hele tiden jevnt og spennende. Det virket som om KSK skulle dra seieren i land, men mot slutten av tredje sett skjedde det noe. Frykten for å tape ble større enn lysten til å vinne, KSK begynte å «safe» og mistet noe av den gode rytmen de hadde hatt ellers i mesterskapet. Settet endte 13-15 til KFUM Stavanger, og skuffelsen var stor.

Heldigvis gikk ikke bronsefinalen før dagen etter, så spillere og støtteapparat brukte kvelden til å riste av seg tapet. I bronsefinalen ble det en overlegen 2-0 seier over Førde. Litt bittert var det at Skjeberg, som KSK hadde slått 2-0 i puljespillet, vant over KFUM Stavanger i finalen. Et klassisk eksempel på et cup er cup, og i cup kan allting skje! Så må man lære av dette, og satse på at det motiverer til god trening gjennom året som kommer. Neste år er en ny mulighet og de fleste spillerne er fremdeles unge nok til å være med i U19-NM i 2018.

På all stars-teamet fikk KSK med hele tre spillere: Renate Bjerland (i midten) som beste diagonal, Emilie Olimstad (t.v.) som beste kant og Karen Elise Lund Saga (t.h.) som beste libero. Foto: Foto: Marianne Stray Aas.

Guttelaget til KSK gjorde en hederlig innsats. De fikk andreplass i pulja og møtte dermed naboklubben Dristug i åttendedelsfinalen. Videre vant de over Volda, men tapte en jevn kamp mot Viking og endte til slutt på en 10. plass.