KIF kunne vunnet mye mer enn med åtte mål etter en strålende andreomgang. Det startet litt trått for hjemmelaget selv om Simen Aanjesen ga 1-0 etter ett minutt. Etter snaue fem minutter stod det 2-2, og selv om KIF hadde en snau ledelse gjennom store deler av kampen, klarte Stord å komme til en ledelse med ett mål etter 21 minutter. KIF kom á jour igjen, og hjemmelaget kunne gå til pause med en ledelse på 12-11.

Strålende andreomgang

Førsteomgangen var svært varierende spillemessig, men andreomgangen ble nærmest et fyrverkeri fra hjemmelaget. 18 scoringer kom i løpet av de siste 30 minuttene. Gjestene fra Vestlandet klarte bare å «putte» 11.

Bendik Holstad scoret fire ganger for KIF. Foto: Foto: Hallgeir Oftedal.

Etter drøye fem minutter hadde KIF en ledelse på fem mål. Senere økte ledelsen og hadde i sluttminuttene en ledelse på ti mål. Med en så trygg ledelse ble det litt slurv, og den eller så sikre Sebastian Schultz Hansen klarte til og med å bomme på straffe. Christoffer Ryder Lislevand fikk gleden av å ta det siste straffekastet. Han scoret!

Lite effekt av frimerkene

Det hjalp lite for Stord at laget i store deler la frimerke både på Mathias Christiansen og i perioder også på Sebastian Schultz Hansen.

KIF har to solide kamper på hjemmebane som gir laget en god porsjon selvtillit.

-To nye poeng er i boks etter nok en kamp hvor vi kriger gjennom hele kampen. Første omgang er tett og jevnspilt, og vi klarer aldri å dra i fra, sier seniorleder Vegard Kalstad i en kommentar til kampen.

Skyter hull i forsvaret

-Vi får justert oss i pausen og skaffer oss tidlig en luke i andre omgang. Utover i kampen er det vel aldri noe tvil om hvor poengene går, og vi maler Stord i senk. Pluss i dag til et strålende forsvarsspill og to keepere med en meget bra redningsprosent, sier Kalstad og fortsetter:

– Sebastian skyter i dag hull i Stord-forsvaret med sine 13 mål, og vi får brukt bredden i laget. Gøy er det også at Christoffer kommer inn og «putter» på to av to! Alt i alt er det mange gode i dag og det er godt at vi er tilbake på vinnersporet! Nå må vi bruke uka godt, før vi får en knalltøff bortekamp mot Sandnes kommende helg.

KIF er nå på tredjeplass på tabellen i 1. divisjon etter sju poeng på seks kamper.

KIFs målscorere: Sebastian Schultz Hansen 13, Bendik Holstad 4, Jesper Brekke Hansen 3, Aleksander Aabel 3, Mathias Christiansen 2, Christoffer Ryder Lislevand 2, Stig Abrahamsen 1, Simen Gården Aanjesen 1, Sindre Sørli Rosseland 1.

Utvisninger for KIF: 4×2 min, Stord: 3×22 min.