Kristiansanderen Madelen Berås (25) sammen med Cherokee News. Kristiansanderen Madelen Berås (25) sammen med Cherokee News. Foto: Privat

Seier med bismak

Seier igjen! Det var en fantastisk følelse å ri inn til førsteplass med Vestpol Faxen hjemme på Sørlandets Travpark denne helga.

Jeg hadde 60 meter tillegg denne gangen også, men Vestpol Faxen er en råtass. Han er riktignok blitt gammel med sine 12 år, men er fortsatt sterk. Det er veldig viktig å ri ham på en smart måte, så jeg passet på at han holdt førstesporet så mye som mulig og hadde en «god rygg» foran seg. Da har han overskudd hele veien, og merker ikke så mye til melkesyra.

Seieren var min åttende for sesongen, og ga 14.000 kroner i førstepremie. På 36 starter i år er det i tillegg blitt sju andreplasser og fire tredjeplasser og 218.000 inntjent. Og sesongen er ennå ung!

Dette bildet ble tatt litt før søndagens løp hjemme på Sørlandets Travpark. Foto: Privat.

Det som imidlertid er kjipt er at jeg er utestengt fra å konkurrere 2. – 15. juni. Jeg red i Sverige tirsdag forrige uke, og det gikk veldig dårlig. Jeg galopperte fra start, og fikk 1200 kroner i bot og to ukers utestengning på grunn av «trang ridning», som gikk ut over en av mine konkurrenter. Det skal ikke skje, men kan skje av og til, og var selvsagt ikke planlagt fra min side. Jeg har blitt utestengt tidligere også, og det aldri noe gøy. Men jo mer erfaren man blir, jo lettere er det å unngå.

Trøsten får være at de fleste opplever dette i løpet av karrieren. Selv om jeg synes at det er strengt å måtte være ute i to uker, nytter det ikke sutre over dette – selv om jeg mister Oslo Grand Prix. Jeg får ikke ri min egen hest på Momarken 2. juni og ikke Hr. Feinschmecker på Bjerke 10. juni.

Men jeg får bare ta nye tak, og være ordentlig forberedt til andre spennende løp som er i vente!