KRISTIANSAND: Det startet lørdag ettermiddag i Badmintonsenteret med kamp mot Sandefjord. En lagkamp består av åtte enkeltkamper og kristiansandslaget slo til og vant 8-0. Det startet bra med at Jonas Østhassel (20) slo Sandefjords landslagsspiller Ludvig Smith-Meyer 21-13 og 21-7 i første herresingle. Deretter fulgte resten av laget opp og vant også de neste syv kampene.

Søndag morgen ventet Haugerud på den andre siden av nettet. Østlendingene hadde i sin første kamp slått Moss 7-1, og er ventet å være en av medaljekandidatene i årets eliteserie, som også er NM for lag. Det sto 1-1 etter de to første doublekampene, som begge gikk ut i tre sett. KBK vant herredouble, mens Haugerud tok damedouble. Men derfra hadde sørlendingene god kontroll og vant lagkampen 6-2 til slutt.

– Jeg er veldig fornøyd med det spillerne leverte både mot Sandefjord og Haugerud, oppsummerer trener Ikmal Hussain om de to første lagkampene.

Imponerte mot Moss

Moss ble norgesmestere for lag og vinnere av eliteserien i 2018, og er et lag som alltid er vanskelige å slå. De har flere landslagsspillere i troppen.

Lagkampen startet med mixed double, en kategori som Moss har vært sterke i de siste årene. Men KBK-spillerne viste ingen respekt. Mads Marum (23) og Julie Marie Abusdal (18) vant første mixed double mot Jørgen Rosenlund/Solvår Flåten Jørgensen 21-19 og 21-16, mens Jim Ronny Andersen (46) og Vilde Espeseth (24) fulgte opp med seier 21-16 og 21-16 mot Fredrik Kristensen/Natalie Syvertsen.

– Det er lenge siden jeg har sett Jim spille så bra i mixed double, sier trener Ikmal om veteranen Jim Ronny Andersen, som la opp som internasjonal spiller i 2005, men som har fortsatt å spille på klubbnivå.

Mads Marum, Jonas Østhassel, Marie Mørk og Marie Wåland fulgte opp og vant hver sin singlekamp. Dermed sto det 6-0 før de to siste doublekampene.

Danila Gataullin og Jonas Østhassel vant herredouble i tre sett, og Julie Marie Abusdal og Vilde Espeseth vant damedouble, også i tre sett.

Mads Marum (t.v.) gir noen gode råd til Jonas Østhassel og Danila Gataullin i en av pausene i herredouble mot Moss. Foto: Privat

Jakter på sin 23. tittel

Tre lagseire og full poengpott førte KBK rett til topps på tabellen. Nummer to er Frogner, som også vant sine tre kamper i helgen, men som ga fra seg ett poeng mot Bergen med resultatet 5-3. Man må vinne 6-2 eller bedre for å få fire poeng.

Kommende runde spilles i slutten av januar hvor KBK møter Frogner, Bergen, Tromsø og Vestre Aker. De fire øverste på tabellen går til et finalesluttspill med to semifinaler og finale og bronsefinale.

KBK har vunnet tittelen hele 22 ganger, men vi må tilbake til 2015 for å finne siste gang.

– Vi har lyst på den tittelen i år, avslører treneren.

1. divisjon

Det ble også spilt kamper i 1. divisjon i Badmintonsenteret denne helga. KBKs andrelag vant alle sine tre kamper, 6-2 mot KBK 3, 8-0 mot Karmøy og 7-1 mot Grimstad. KBKs tredjelag tapte kun mot sine egne klubbkompiser, og vant 7-1 mot Grimstad og spilte uavgjort 4-4 mot Karmøy. KBK2 topper tabellen foran Askøy og KBK 3.