Johan Kvame Naglestad tiltrer rollen som spiller- og trenerutvikler i Våg FK fra 1. januar av. Johan Kvame Naglestad tiltrer rollen som spiller- og trenerutvikler i Våg FK fra 1. januar av. Foto: Totto Dahlum

Naglestad vender hjem til Våg

Etter en innholdsrik, men langt fra endt karriere, vender Johan Kvame Naglestad (26) tilbake til Våg FK i ny rolle.

Åsane-gutten, som nest siste dagen i dette koronaåret fyller 27 år, tiltrer rollen som spiller- og trenerutvikler i Våg FK fra 1. januar av. Sin unge alder til tross, Johan har allerede massevis av fotballerfaring fylt opp i sekken. I tillegg er han utdannet sosionom fra UiA, og jobber nå på Karuss skole – bare et steinkast unna kunstgressbanen han vokste opp på.

Oppflasket i Våg FK

Sine første fotballsko slet han ut på kunstgresset i hvit og grønn drakt, og allerede som 15-åring fikk han A-lagsdebuten. Før det representerte han Våg FK på både nasjonale krets- og regionlag. Og: En skade satte dessverre en stopper for landslagssamling han var tatt ut til. Godt husker han også deltakelsene i Norway Cup, Dana Cup og Nike Cup sammen med den meget gode 93-årgangen.

Johan var angrepsspiller de første årene av karrieren, men har seinere blitt omskolert til en god, tøff og kompromissløs midtstopper. Angriperblodet renner like fullt gjennom årene hans, noe jevnlige scoringer i 2. divisjon de seinere årene beviser.

Fra Tangvall til South Carolina

Etter 2010-sesongen ville han prøve noe nytt. I 2011 spilte han én sesong i Søgne FK, før han året etter dro til Donn for å spille lakkskoklubben opp i 2. divisjon. De blåhvites opprykk kom i 2014. Han ble i Donn fram til og med 2016-sesongen. Bare avbrutt av en kort «snarvisitt» til USA i 2013, der han spilte universitetsfotball for Francis Marion University i Florence South Carolina.

Til Fløy kom han i 2016, og en innholdsrik periode med to opprykk, og ikke minst NM-eventyret i 2017 da IK Start ble slått ut i 2. runde, og Odd ble for sterke i 3. runde, vender han nå nesa hjem til Karuss og sitt kjære Våg FK.

Spiller- og trenerrolle

Fremover skal trenerferdighetene skjøttes i klubben, og de nødvendige kurs og utdannelsesprosesser i regi av NFF blir derfor viktige i tida som kommer. Rollen han skal bekle dreier seg mye om oppfølging av yngre spillere som trenger veiledning og råd i forhold til sin egen utvikling. I tillegg blir han en sparringpartner og veileder for mange av klubbens uerfarne trenere.

Og for deg som lurer på om Johan Kvame Naglestad kommer til å spille A-lagsfotball for Våg FK igjen ganske snart – ja, det gjenstår å se.

Se videointervju her: