På programmet stod naturlig nok 10. 000 meter, og det er 25 runder på løpebanen på stadion. Det var kjempefint vær, og sola skinte fra en skyfri himmel. Dette betydde at det ble ganske varmt, men det var også en skyggeside på stadion hvor det var mer svalt. Vinneren Frew Zenebe Brkineh kom fra en tet-trio som lenge drev og konkurrere om å være best.

Resultatene var gode, og vinnertiden ble 30 minutter og 15 sekunder. På andreplass kom Erik Gramstad med 30,17 minutter, og og på tredje Rolf Steier med 30,19 minutter. Det er bra i en slik varme som vi hadde nå i helgen.

stadion2

Frew Zenebe Brkineh (31, vinneren av mila)

Hvordan la du opp løpet?

-Jeg forsøkte å ikke tenke noe særlig. På forhånd av løpet og under løpet lå ønsket om ei god tid i underbevisstheten. Jeg gav det jeg hadde. Løpet var god trening. Jeg kjente litt i magen underveis, for det gikk så fort.

Hvordan var forholdene?

-De var normale som jeg er vant med fra Afrika. Jeg kommer fra Etiopia. Varmt vær er noe som jeg takler greit.

Var du tent før løpet?

-Ja. Jeg gjorte gode og grundige forberedelser før løpet. Jeg trener både lange løp og tempo i Norge. Jeg løper flere steder, som på asfalt, på bane og i skogen.

stadion3

Marius Engeland (25)

Hva gledet deg i dag?

-Jeg var opptatt av å holde høy fart. Jeg perset til tiden 39 minutter, 14 sekunder og 49 hundredeler. Det var fint vær, og det var helt vindstille.

Hadde du noen mål?

-Jeg ønsket å løpe under 39 minutter, så jeg klarte det nesten. Det er tungt å løpe på bane, spesielt på slutten. Det er helst det mentale som er tungt.

Hva synes du om mila?

-Det var helt topp, og opplegget var profesjonelt. Jeg leste om løpet på Facebook før jeg kom her, og på den måten ble jeg invitert.

stadion4

Finn Kollstad (41, leder av arrangementet)

Hva legger dere vekt på i dette arrangementet?

-Vi ønsker at Stadionmila skal være for alle, både menn og kvinner. Så vi holder døren åpen for alle. Vi har et sterkt ønske om å samle mosjonister og elitene i en masse. Mange forbinder baneløp med friidrett og piggsko, men vi vil at folk skal ta dette løpet som det faller dem inn.

Hvordan forbereder dere arrangementet?

-Jeg er speaker og leder av arrangementet, og så har vi fem tidtakere. Atmosfæren er hyggelig. Vi tilbyr servering og drikke for alle. Vi har i år brukt en drone for å filme løperne underveis. Men til neste år blir det økt satsing på foto og film, og vi har lyst til å promotere oss mer på denne måten.

Hva oppnår man ved å være med?

-Først og fremst er det stas, og det gir heder og ære. Men alle deltakerne får et krus og en medalje. Og arrangementet holder en god ramme for 10.000 meter