<p>Dette bildet er tatt under Norges sterkeste i Odderøyhallen for to år siden. Markløft 250 kg for reps. Jeg endte på delt 2. plass med Jørgen Aukland det året. Bjørnar Kvernstuen vant. Foto: Hans Jørgen Rulff. </p> <p>Dette bildet er tatt under Norges sterkeste i Odderøyhallen for to år siden. Markløft 250 kg for reps. Jeg endte på delt 2. plass med Jørgen Aukland det året. Bjørnar Kvernstuen vant. Foto: Hans Jørgen Rulff. </p>

Løfter for medalje i Norges sterkeste

Jeg skulle gjerne skrevet «løfter for gull i tittelen», men Jørgen Skaug Aukland må finne seg i å være storfavoritt i lørdagens mesterskap i Odderøyhallen.

Fra en medley der vi først løftet Apollon’s, så stokk, så avsluttet vi med maks rep på et minutt med en 80 kg tung hantel over hodet. Fra Norges sterkeste -105 kg i Kristiansand 2014. Foto: Foto: Per Andrew Lier.

I morgen er det igjen klart for å kåre Norges sterkeste mann i klassene -80kg, -90kg og -105kg, samt Norges sterkeste kvinne under 70 kg. Nivået i alle klassene har de siste årene økt betraktelig fra år til år, så nytter ikke å ligge på latsiden om man har mål om å hevde seg i dette selskapet.

Jeg stiller som vanlig i -105 kg og føler formen er ganske bra. Fra tidligere år har jeg 2., 3. og 4. plass som resultat, så målet er å komme på pallen nok en gang. Den hardeste konkurrenten min er uten tvil Jørgen Skaug Aukland, og det er som nevnt han som er den store favoritten til å vinne i år. Han ble i fjor kåret til Europas sterkeste mann i -105 kilo og han vant også et champion league-stevne i Spydeberg. Han kom dessuten på 5. plass i Norges sterkeste mann, åpen klasse for en drøy måned siden. Det er meget sterkt, ettersom de fleste konkurrentene hans er betydelig tyngre enn ham. Ellers så er det mange andre sterke utøvere i min klasse, så blir spennende å se hvordan utfallet blir.

Dekkvelt under Norges sterkeste i 2013. Foto: Foto: Hans Jørgen Rulff.

I -90 kilosklassen er det også veldig høyt nivå. Fra min klubb Kristiansand Strong Team vil jeg si at både **Loyd «Hulk» Kaaland og

I kvinneklassen er verdensmester

storfavoritt blant de tre deltakerne. I mennenes -80 kilosklasse kan vår lokale utøver Johnny Steig gjøre det bra.

Her trener jeg Farmer’s walk og med sandsekk:

Jeg har ikke gjort så mye annerledes i oppkjøringen nå enn før tidligere konkurranser. Jeg kjører alltid mitt eget opplegg på styrketrening, og prøver å toppe formen inn mot konkurransen der jeg kjører en del tunge løft en til to måneder før, for så å roe gradvis ned inn mot mesterskapet. Utfordringen min er å få trent nok øvelser da ikke jeg får gjort det på jobb i Nordsjøen, og lite når jeg har barna. Jeg har prøvd å trene øvelsene mer jevnt over tid nå, så jeg håper jeg stiller sterkere i år. Jeg har trent mye sammen med min bror i oppkjøringen. Dessverre har nok han trent for mye og for hardt siste månedene, så han ble overtrent. Han står over Norges sterkeste og skal heller komme sterkere tilbake.

Her trener jeg Apollon’s med 145 kilo:

For 2,5 uker siden var jeg med på Sparta Open i Spydeberg. Jeg kom rett fra nattskift i Nordsjøen, så var ikke helt på topp. Jeg fikk likevel verifisert at formen var ok med blant annet greie løft på 320 kg i mark og 135 kg i stokk.

Jon Einar Haugland er 31 år gammel, er fra Bjelland i Marnardal og representerer Kristiansand Strong Team.