FLEKKERØY, KRISTIANSAND: – Først og fremst er jeg veldig takknemlig for denne muligheten. Og det er her jeg føler jeg har mest å bidra med når det kommer til å bygge klubb, kultur og legge til rette for sportslig utvikling i årene framover, sier Jensen.

Et langt kjærlighetsforhold

Jensens kjærlighet til Fløy startet i opprykkssesongen 2004, da han og fetteren som 14-15-åringer ble vitne til starten på et fotballeventyr på Flekkerøy.

– Etter den sesongen har jeg vært fast sesongkortholder og kjærligheten har bare grodd sterkere og sterkere, forteller Jensen.

Rægestimen ble tidlig en stor favoritt med sin lune humor og imponerende lydnivå fra tribunen.

Han har hatt en karriere med Fløy-logoen på brystet for Fløy 2, før han gikk inn i fotballstyret og videre til andre roller i klubben. I fjor tok han steget og flyttet ut til Flekkerøy og har ikke angret et sekund.

– Selv om jeg ikke har vokst opp her ute, har Flekkerøy og Fløy har en helt spesiell plass i hjertet, uttrykker Jensen.

Ønsker å bygge klubb

Han har mange tanker om fremtiden for klubben og ønsker å være en brobygger mellom utviklingsavdelingen og Fløys første- og andrelag i tiden framover. Han understreker at det er viktig, på best mulig måte, å sørge for at de unge spillerne på sikt klarer overgangen fra juniorfotball til seniorfotball og forhåpentligvis videre inn i toppfotballen.

– Jeg er en forkjemper for å kurse trenerne vi allerede har i barne- og ungdomsavdelingen, og vil jobbe for å legge til rette for videre utvikling gjennom kretsen hos de som ønsker, sier Jensen og fortsetter:

– På den måten klarer vi også kanskje å beholde flere spillere som ikke gir seg for tidlig når de går inn i tenårene. Sist, men ikke minst ønsker jeg å tilrettelegge for den videre toppsatsingen til A-laget i 2. divisjon, så godt det lar seg gjøre med ressursene vi har.

Tror på fremtiden

Han er imponert over jobben som er gjort denne sesongen i A-laget, med en flott fjerdeplass, som er en av de beste prestasjonene i klubbens historie, sett bort fra at klubben nesten rykket opp til 1. divisjon i 2005.

– Vi har flere unge spillere med store deler av karrieren foran seg, som vil ta nye steg neste år. Og en fantastisk treningskultur og unikt samhold i laget med blodseriøse spillere som legger ned en kjempeinnsats sammen med det sterke trenerteamet vårt, sier Jensen.

Av den grunn gleder han seg veldig til sesongen sparkes i gang igjen i 2023. I tillegg understreker han at utviklingsarenaen klubben kan tilby på rekruttlaget i 4. divisjon også vil bære frukter i årene framover.

Han påpeker at selv om økonomien for mange PostNord-klubber er tøff nå om dagen, er det muligheter når man ser på neste års 2. divisjon og lagene Fløy skal måle krefter med.

 - Under Hardarson, Pedersen og Kjørvik Johansens ledelse er jeg sikker på at vi får se utvikling hos spillerne våre og vi sammen vil ta nye steg mot toppen av PostNord-ligaen, avslutter Jensen.

Fornøyd trener

Hovedtrener Joey Hardarson sier følgende om Jensens nye rolle:

– Vi er veldig fornøyd med å ha fått Preben inn i denne rollen og gleder oss til å jobbe sammen med ham. Han har en imponerende god oversikt over spillere, både lokalt og nasjonalt, noe vi kan dra nytte av i jobber rundt spillerlogistikken. Viktigst av alt har han et stort hjerte for Fløy og er en type som virkelig brenne for klubben.

Han vil også benytte muligheten til å takke Vidar Røsstad, som har hatt denne rollen tidligere, for et strålende samarbeid.