Mandalitten Kjetil Finnes (32) jubler for seieren i Norges sterkeste mann i klassen - 90 kilo, som ble arrangert i Lillesand i helga som var. Til venstre sølvvinner Daniel Anthony Arnesen og til høyre bronsevinner Kasper Bekken. Mandalitten Kjetil Finnes (32) jubler for seieren i Norges sterkeste mann i klassen - 90 kilo, som ble arrangert i Lillesand i helga som var. Til venstre sølvvinner Daniel Anthony Arnesen og til høyre bronsevinner Kasper Bekken. Foto: Kine Rulffs

Endelig Norges sterkeste mann

Etter å ha trent i fire år med mål om å bli Norges sterkeste mann, var det deilig å få uttelling.

UTØVERBLOGG: Oppkjøringen til dette mesterskapet har vært hard som alltid. Jeg har brukt mer tid på restitusjon enn før. Varm/kald badbehandling, infrarød badstue, bedre søvnmønster hvor jeg har prøvd å sove fra klokka 22 de siste ukene pluss en del behandlinger hos coachen min. Det har vært veldig mye fokus på ting jeg overhodet ikke liker, men som jeg likevel gjennomfører så bra jeg kan, siden jeg vet at det er viktig for svakhetene mine.

Jeg har ikke hatt så mye fokus på de ovennevnte tingene før. Da har det som regel bare vært en knallhard oppkjøring, og egentlig bare kutt av treninga uka før stevnet, noe som også er lengste laget. Jeg har lært nye ting i denne oppkjøringa ettersom jeg har brukt mye tid sammen med coach Hans Jørgen Rulffs.

Sammen med min coach Hans Jørgen Rulffs. Foto: Kine Rulffs

Jeg er bare passe godt fornøyd med NM-øvelsene. Jeg klarte selvfølgelig å slurve med noe jeg allerede vet hvordan jeg skal utføre. Som at jeg flere ganger tok feil grep på framen, slik at belastningen kom på bakerste parti av fingrene i stedet for fremme. Det kostet meg minst et halvt minutt. Jeg hadde imidlertid bedre fart på yoken enn jeg har hatt før. Stokken klarte jeg å gjøre feilfri. Conan’s wheel, som jeg jeg vil si er en av mine topp tre-øvelser, klarte jeg selvfølgelig å plassere meg feil med, så det endte med at jeg nesten mistet den ganske tidlig.

Klar for markløft. Foto: Kine Rulffs

Markløften var bra, jeg hadde mer å gå på der men det ble noen tunge løft litt fort ettersom vi bare var to stykker som stod igjen på den. I atlasstein kjørte jeg på det jeg trengte for å vinne. Det var utrolig mrro å konkurrere ute, men jeg kjenner at det var hardt å være både deltager og arrangør i oppkjøringa samt kutte vekt. Det var fire stykker som falt fra i min klasse og det er litt kjipt, men sånn er sporten. Det er mye skader og diverse som kan inntreffe.

Målene videre er å nyte seieren blant annet, det tok fire år og bli Norges sterkeste mann under 90 kilo. Jeg har meldt meg på noen Norges Strongman Cup-stevner. Dette er en strongman cup hvor det holdes flere stevnet over ett år i forskjellige byer. Dette er noe man må delta på for å ha sjanse til å bli med på finalen i Norges Sterkeste Mann Åpen klasse.

Se video fra markløft her:

Jeg har alltid hatt et lite mål om å klare å komme til finalen, men har ingenting å stille opp med der, så sisteplass i finalen er helt topp. Til helga nå skal jeg være med på årets første Strongman Cup-stevne. Jeg er letteste deltager av 18 stykker og har ikke noen andre mål enn å nå finalen. Jeg skulle opprinnelig stille på Europas Sterkeste Mann, men det tok så lang tid for meg å få informasjon om stevnet at jeg nå ser at jeg overhode ikke har tid til det.

Sammen med Matheo (8) og Filippa (7) etter konkurransen. Foto: Kine Rulffs

Hovedmålet er Verdens Sterkeste Mann i USA i slutten av året. Da reiser både coach Hans Jørgen og jeg ned, og det ser jeg veldig frem til. Må forøvrig nevne at Johnny Steig, som også blir coachet av Hans Jørgen, vant sitt andre NM i -80kg klassen, han presterte helt rått. Samt Nils Kjetil Sande og Jon Einar Haugland, som sikret seg henholdsvis første- og andreplass i -105kg klassen. Nils Kjetil vant for femte gang, det er en latterlig bra prestasjon. Han er en av de beste i strongman-utøverne i Norge igjennom tidene.

Så det ble noen NM-medaljer på oss gutta fra Kristiansand Strong Team!