Kristiansanderen Madelen Berås har på 33 starter i år vunnet sju førsteplasser, sju andreplasser og fire tredjeplasser.  Kristiansanderen Madelen Berås har på 33 starter i år vunnet sju førsteplasser, sju andreplasser og fire tredjeplasser. Foto: Privat

I mitt livs beste form

Etter min sjuende seier for sesongen er målet å smadre mine tidligere løpsstatistikker.

Det var en fantastisk følelse å vinne med Herr Feinschmecker på Sørlandets Travpark søndag. Jeg hadde full kontroll på avslutningen av det 2100 meter lange løpet, og vant med god margin. Det er bare andre gang jeg rir denne hesten, og det er ingen tvil om at han sikret seg en solid porsjon selvtillit etter flere tøffe løp utenfor pallen de siste månedene.

Jeg er utvilsomt i mitt livs beste form, og har på 33 starter i år vunnet sju førsteplasser, sju andreplasser og fire tredjeplasser. Målet er å kjøre to løp i uka i snitt ut året, og da vil jeg ende på rundt 100 starter totalt. Det er mye mer enn jeg har gjort tidligere. Jeg er sterkere og mer utholdende enn før på grunn av mye trening, og hestene jeg deltar med er også bedre. Det gjør at selvtilliten er høy om dagen. Men jeg tar ingenting for gitt, fordi det kreves masse for å holde seg i toppen. Og skader kan oppstå når som helst, både hos hestene og meg selv.

Jeg har ridd Herr Feinschmecker en gang tidligere, da ble jeg nummer tre på Bjerke Travbane i februar. Foto: Privat

Jeg har slitt med influensa i tre uker nå, og fikk meg en kink i ryggen senest lørdag – dagen før løpet. Kinken slo inn helt tilfeldig da jeg bøyde mg for å rette på dyna. Jeg tenkte at «dette er jo bare tragisk», og fikk nærmest panikk. Da jeg sto opp, var det like ille. Jeg smurte meg inn med noe varmekrem, og tok en Ibux. Rundt klokken 12, mindre enn fem timer før montérittet, var det blitt litt bedre, men jeg var veldig usikker på om jeg kunne ri med vondt i ryggen. Heldigvis, jo mer jeg beveget meg forsiktig utover dagen, jo bedre ble det. Takk Gud for det.

Hunden Leo må også få kos. Foto: Privat

Når jeg nå skriver dette blogginnlegget, sitter jeg bare med et stort smil, og er så evig takknemlig for at jeg kan få gjøre det jeg elsker. Jeg fikk virkelig en tankevekker. Tenk på de som faktisk ikke er så friske og raske. Nå må jeg «prøve» og ta det stille og rolig fram til torsdag, da skal jeg ri to løp i Skien. Jeg håper å vinne igjen da, ettersom jeg fyller 25 år den dagen.

Kommende lørdag går turen til Bergen og Rappfots Æresløp, som er det største montéløpet vi har for kaldblodshester. Da skal jeg ri Vestpol Faksen. Jeg har vunnet det løpet en gang før, i 2010. Og jeg er veldig ivrig på å ta en ny triumf nå. Hvis det ordner seg greit med fly, kommer jeg også tilbake til Kristiansand samme dag for to løp på hjemmebane, nemlig med Sabine Stjerna og min egen hest Cherokee News.