Lyngdølen Carl Petter Sommerseth i aksjon. Lyngdølen Carl Petter Sommerseth i aksjon. Foto: Norges styrkeløftforbund

Løftet mer enn norgesrekorden

Jeg klarte 312,5 kilo i markløft og perset med hele 87,5 kilo i helgens styrkeløftstevne.

UTØVERBLOGG: Stevnet var i regi av styrkeløftklubben hans KK-67 og ble arrangert i Trondheim. Stevnet var et såkalt julestevne, på julestevnet er det tradisjon i mange styrkeløftklubben å måle krefter uten løfteutstyr som ellers brukes i styrkeløft. Se mitt løft her.

Dette var en kjempedag for meg, og målet var å forbedre min to år gamle personlige rekord på 700 kilo totalt. Stevnet begynte bra. Jeg åpnet på 245 kilo i knebøy, det føltes lett og jeg økte til 260 kilo. Dette løftet var også overraskende lett og det var tydelig at jeg var i kjempeform. Jeg høynet til hele 275 kilo i sisteløftet, noe som var langt over målsetningen før stevnet. Løftet ble litt dårligere teknisk, men gikk overraskende greit opp.

Milepæl i benkpress

Etter knebøy er det alltid benkpress. Oppvarmingen føltes bra og hovedmålet mitt var å forsøke seg på hele 200 kilo. Dette er en milepæl for mange styrkeløftere. Jeg klarte dette i andre forsøk og prøvde meg på hele 205kg i i tredje og siste forsøket, men det ble dessverre for tungt denne gangen.

Siste øvelsen i styrkeløft er alltid markløft. Dette er favorittøvelsen min, og jeg visste at i dag hadde jeg muligheten til å passere nok en milepæl – 300 kilo. Oppvarmingen føltes bra her også. Jeg åpnet stevnet på 275 kilo, noe som gikk lett opp. Jeg høynet deretter til magiske 300 kilo, Dette ble en del tyngre, men gikk også greit opp.

Etter dette løftet øynet jeg et håp om å kunne slå treningskamerat Stian Walgermo på totalen. Walgermo høyner til 305 kilo og klarer løftet sitt. For å kunne slå en av verdens beste styrkeløftere må jeg løfte hele 312,5 kilo. Dette er fem kilo over gjeldende norgesrekord, som holdes av Walgermo.

– Magiske sekunder

Etter å ha psyket meg skikkelig opp gir jeg alt han har i sisteløftet og klarer sisteløftet. Det går ikke å forklare hvor godt det føles å klare noe slikt. Det ble både gledesbrøl og gledestårer etter dette. Det er disse øyeblikkene jeg trener for. Jeg bruker veldig mange timer hver eneste uke for å oppleve disse magiske sekundene etter å ha prestert på løfteplattingen.

Jeg er veldig stolt av å trene i en idrett som har så tydelige antidoping-holdninger. Mottoet til det norske styrkeløftlandslaget er Sterk, Blid og dopingfri! Dette mener jeg er kjempeviktig.

Totalt løftet jeg 787,5kg. Hele 87,5kg forbedring av min egen personlige rekord.