Etter at Lyngdal tapte mot Jerv 2 mandag hadde vi muligheten til å innta tabelltoppen i 4.divisjon igjen med seier mot Søgne, og guttene slo tilbake etter den svake kampen sist. Vi kunne nok trengt lystavla i kveld, den ville i tilfelle stoppet på 6-4, etter en meget underholdende kamp. Planen til trener Engesland var å utnytte farten vår på kant, og det virket bra helt fra starten. Peder Andrés Åsemoen Karlsen fosset fram på venstre etter fire minutter, innlegget satte Sebastian Fredriksen kontant i mål.

Etter et kvarter økte vi til 2-0, nå ved Peder selv etter at Sondre Nordhagen spilte ham gjennom på venstrekanten. Søgne var ikke ufarlige de heller og kaptein Ditlef Ueland scoret etter snaue 30 minutter alene med keeper etter et løp og en fin liten pasning. Typisk for hele kampen fikk aldri Søgne komme nære lenge, og vi la på til 3-1 et par minutter senere. Igjen var farten avgjørende, Kawsu Jabai vant ballen på midten, og gjorde resten selv.

Siden seiersrekken vår på forsommeren har vi mistet en del spillere fra A-stallen av forskjellige årsaker, og andrelaget må da suppleres med flere juniorspillere enn før, og i kveld ble det også kalt inn mannskap fra 5.divisjonslaget. Jon Hermann Tukiainen Lundevold og Øyvind Myrvold spilte fra start i forsvaret, og i pausen kom også Lasse Rustad, Markus Fjordholm og Remi Julian Karlsen innpå. Fem minutter ut i omgangen utnyttet gjestene litt surr og rom bak hos oss og Ueland satte inn 2-3 via en Vindbjart-spiller.

Fem minutter senere tok vi igjen tilbake tomålsledelsen. Etter en kort corner ble det full baluba i feltet og Remi pirket inn ballen fra få centimetere til protester fra bortelaget som ville ha opp flagget på kanten. Fem minutter etter kom nok en av Vindbjart 3-spillerne på scoringslisten. Kawsu spilte til Sebastian på kant. Han fintet bort backen og la inn til Markus som headet inn 5-2. Kawsu gjorde det derimot litt vanskeligere for oss kort tid etter. Han ble etter egen mening provosert av en arm rundt halsen fra en motspiller, svarte med en dytt og begge fikk gult kort. Kawsu hadde ett fra første omgang også, og fikk en tidlig dusj.

Søgne utnyttet situasjonen bra, Ditlef Ueland scoret sitt tredje for kvelden på frisparket. Nok en gang slo vi raskt tilbake og Peder satte inn sitt andre, fra 16 meter med 20 minutter igjen. Mot slutten av kampen kunne det fort blitt flere mål begge veier, men det var Søgne som til slutt satte kveldens siste, igjen ved Ueland, nå på straffe etter en situasjon der Sondre pådro seg vårt andre røde kort.

Etter den gode starten virket seieren aldri veldig truet, gjestene gjorde sine saker bra fremover, men klarte ikke å demme opp bak. Kveldens dommer hadde nok å gjøre med fløyta hele kampen, som vanlig var det sjelden alle langs sidelinja var enige i de samme situasjonene. Alt i alt en kamp som viste at 4.divisjon avdeling 11 kan være spennende og god underholdning og kanskje fortjener enda mer publikum langs banen? Med fire-fem kamper igjen er det også helt jevnt i toppen. Vi er nå ett poeng foran Lyngdal og Donn(en kamp mer spilt), neste oppgave blir på Vigeland mot bunnlaget Giv Akt kommende mandag.

Vårt lag: Aleksander Lie, Jon Hermann Tukiainen Lundevold, Børge Engesland, Øyvind Myrvold, Ishan Skårdal, Martin Gardiner, Daniel Goa Utgård, Sondre Nordhagen, Sebastian Fredriksen, Kawsu Jabai, Peder Andrés Åsemoen Karlsen. Innbyttere: Markus Fjordholm, Remi Julian Karlsen, Lasse Rustad, Kjetil Bjørk Isaksen.