Vertene fra Kristiansand tapte kampen med ett mål mot eliteklubben Sandnes HK, 22-23.

– Hvis vi kan gjøre de 40 siste minuttene om til 60, da kan det bli en grei sesong.

Slik vurderer KIF-kaptein Adin Sehovic helgas tredje NM-runde hjemme i Gimlehallen.

SKJERPINGS, GUTTA!: KIF-kaptein og keeper Adin Sehovic mener spillerne må ha et høyere tenningsnivå helt fra start. Her står Sandnes-spiller Morten Linder klar på 7-metersmerket. Kristian Malerød Larsen (t.h.) venter på returen. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Og legger til:

– De første 15-20 minuttene er en katastrofe. Vi ga dem jo ballen og blir straffet på bom og tekniske feil, sier han.

Bom, bom, bom

Sandnes tok føringen fra start og kunne bokføre det første målet – og de neste. Sørlendingene kastet litt for ofte bort ballen eller skjøt keeperen god, og ble straffet på raske kontringer. På drøye fem minutter var det fem baklengs.

RAGER HØYT: Å være nesten to meter har sine fordeler. Sindre Rosseland Sørli sørget for KIFs første scoring. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Først etter ni minutters spilletid får venstreback Sindre Rosseland Sørli hull på byllen med KIFs første scoring. Midtveis i 1. omgang finner høyreback Simen Gården Aanjesen venstrekant Jesper Brekke Hansen, som sørger for KIFs andre mål.

COMEBACK: Høyreback Simen Gården Aanjesen er tilbake etter et lengre avbrekk og klar for sin tredje sesong i KIF-stallen. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand
HELTENT: Venstrekant Jesper Brekke Hansen (#9) viste nok en gang at han er i god form om dagen. Kristian Nordvik Thyssen er med. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand
HIMMELHØYT: Høyrekant Christoffer Ryder Lislevand («den flyvende sørlending») har fart og spenst så det holder. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Etter svak åpning jobber hjemmelaget seg sakte, men sikkert inn i kampen. Og når Christoffer Ryder Lislevand stiger til værs på høyrekant og fyrer av med venstreslegga, før storscorer Sebastian Schultz Hansen også slipper til foran mål, sanser nok Sandnes-trener Dalibor Sedjok at noe er i gjære og tar timeout på 18 minutters spilletid og seksmålsledelse.

Den store opphentingen

Herfra og ut skifter kampen karakter. Og Schultz Hansen beviser at han er ikke målkonge fra forrige sesong for ingenting (114 mål).

MÅLFEST: KIFs treffsikre back Sebastian Schultz Hansen ble kampens toppscorer med ni mål (tre på straffe). Selv om det knepne tapet på hjemmebane ga NM-exit, mener han det er ingen grunn til å deppe. – Nå er det seriestart. Det er der det gjelder, sier han. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand
SENTRAL: Rutinerte Erlend Årstein Hansen på strek gjør en solid jobb mot Sandnes. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand
HER SKAL DU LIGGE: Råsterke Aleksander Halkjelsvik Aabel (160 kilo benk og 200 kilo i knebøy) er vant til tøffe dueller. Adin Sehovic i mål. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Etter hvert som forsvaret begynner å sitte gjøres livet vanskeligere for Sandnes som får passivt-tegnet. Aleksander Halkjelsvik Aabel, en fighter på strek og i forsvar, tråkler seg gjennom bortelagets forsvarsverker og sørger for hjemmelagets siste scoring før pausesignalet. Stillingen er 8-11.

Fra mareritt til fornøyelse

Etter hvilen er det mye å glede seg over i Gimlehallen. For selv om rogalendingene åpner med mål, er det et tydelig stemningsskifte i KIF-leiren med offensivt spill og mindre feilmargin.

GJØR FORARBEIDET: Øyvind Frigstad er tilbake på gamle tomter etter to år i eliteserien med Drammen HK. I tillegg til å være venstrehendt og ha et knallhardt skudd, er høyrebacken en sentral playmaker. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Øyvind Frigstad, som kom fra eliteklubben Drammen HK før sommeren, viser hvilken arbeidskapasitet han har. Her gjøres mye nyttig forarbeid og klok ballfordeling. Som assist til Rosseland Sørlis andre scoring, før han selv rusher inn 14-15 drøyt åtte minutter inn i 2. omgang. Da vifter gjestene med timeout-kortet sitt – igjen.

PROTESTERER: Utvisninger kommer sjeldent beleilig, spesielt ikke i kampens siste spilleminutter. KIF-trener Tihomir Baltić er sterkt uenig i avgjørelsen, men dommer Tom Larsen står på sitt. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Midtveis sørger Schultz Hansen for kontakt på 17-17. Spillet bølger så frem og tilbake. Åtte minutter igjen å spille gjenoppretter Ryder Liselvand balansen med sifrene 20-20. Men, som kjent, tiden går fort når man har det moro, og når to spilleminutter gjenstår får strekspiller Kristian Malerød Larsen en høyst ubeleilig marsjordre.

– Det var han som sprang på meg, ifølge hovedpersonen selv.

Bortelaget er i overtall, to mål foran og tiden er knapp. Schultz Hansen finner en luke, reduserer til 22-23, men så er det slutt. Sandnes HK er videre i NM-cupen.

Ikke helt fornøyd

Ikke uventet var lagets trenere fornøyd/misfornøyd med hver sin omgang.

FORNØYD: Sandnes-trener Dalibor Sedjok var fornøyd med seier, og begynnelsen av kampen, men likte dårlig sørlendingenes opphenting. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

– Vi starter veldig bra, men får en falsk trygghet. Så slipper vi KIF inn i kampen når vi leder 2-10. Da er KIF der og utnytter vår svakhet, sier Dalibor Sedjok, trener for nyopprykkede Sandnes HK.

Han mener det er vanskelig å spille mot et lag som KIF som har gode individuelle spillere, spiller disiplinert og kjører lange angrep som gjør at det er vanskelig for motstanderlaget å holde konsentrasjonen.

IKKE SINT, BARE…: KIF-trener Tihomir Baltić skulle gjerne sett laget videre i NM-cupen, men er optimistisk med hensyn til serien hvis spillerne henter frem kvaliteter à la siste omgang mot Sandnes. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

– Det tar for lang tid å komme i gang. De må bare bestemme seg. Problemet er jo ikke at de ikke kan spille, forklarer KIF-trener Tihomir Baltić, som tror laget er på god vei før seriestart.

KAMPRAPPORT 3. RUNDE NM

KIF – Sandnes 22-23 (8-11)

Søndag 3. september, Gimlehallen

NYTT DOMMERPAR: – Vi er bestemte, men rettferdige, uttalte dommer Tom Larsen fra Hamar før kampen. Sammen med Jannicke Henriksen Kirkelund fra Oslo var det deres første NM-runde. Begge har lang fartstid i dommertrøya, men med andre makkere. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Dommere: Tom Larsen og Jannicke Henriksen Kirkelund.

Spillere KIF (mål i parentes): Sebastian Schultz Hansen (9), Jesper Brekke Hansen (3), Sindre

Rosseland Sørli (3), Christoffer Ryder Lislevand (3), Øyvind Frigstad (2), Erlend Årstein Hansen (1),

Aleksander Halkjelsvik Aabel (1), Simen Neset, Adin Sehovic, Kristian Nordvik Thyssen, Bendik

Holstad, Kristian Malerød Larsen og Johannes Jåsund.

Lagledere KIF: Tihomir Baltić, Mathias Christiansen og Trond Solvang.

SNIPP, SNAPP, SNUTE: Så var cupeventyret ute for KIF-herrenes del, mens Sandnes får nye muligheter. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Spillere Sandnes (mål i parentes): André Ellertsen (6), Abel Nagy (5), Harald Willumsen (4), Lars Sigve

Hamre (2), Morten Linder (2), Martin Hare (2), William Aar (1), Eivind Erland Gade (1), Ole-André

Lerand, Eirik Torjusen, Simen Murvold Stava, Fredrik Aksland, Anders Krognes Gjevik og Simen Sagli.

Lagledere Sandnes: Dalibor Sedjok, Sven Ola Lode og Petter Sværen.

BANENS BESTE: KIFs Aleksander Halkjelsvik Aabel (t.v.) og Sandnes-spiller André Ellertsen stakk av med hver sin bestemannspremie, men var likevel ikke helt fornøyd. -Vi starter bra, men rotet det til på slutten, mener Ellertsen, mens Halkjelsvik Aabel irriterer seg over svak start og for mange bom på 100 prosent sjanser. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Banens beste: Aleksander Halkjelsvik Aabel og André Ellertsen.

Utvisninger: KIF 4 x 2 minutter, Sandnes 0.

SKAPER STEMNING: Bengt N. Dalvoll, fast KIF-speaker, er oppglødd over ny giv i klubben. Han gleder han seg til seriestart 10. september og håper mange kommer for å støtte laget. – Nå må folk vise at de ikke bare er trauste sørlendinger, oppfordrer den blide bergenseren. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

KOMMENDE SERIEKAMP: KIF – St.Hallvard, søndag 10. september, kl. 18, Gimlehallen.