Det ble en dramatisk kamp, hvor Erlend Årstein Hansen fikk direkte rødt kort i 2. omgang.

Johannes Jåsund.

Med en «haug» av sandefjordsgutter på laget bidro KIF stort til at det ble en dramatisk kamp søndag kveld. Erlend Årstein Hansen, Fredrik Langeid og Mathias Christiansen har alle spilt på Runar før de trakk i KIF-trøya.Runar ledet på det meste med seks mål i første omgang, og var det klart dominerende laget gjennom de første 30 minuttene. Ved pause ledet Runar 20-16.

Nytt lag på banen

Det var nærmest et helt nytt KIF-lag som kom på banen i andre omgang. Etter nærmere ni minutter stod det 21-21 og Erlend Årstein Hansen fikk direkte rødt kort, en avgjørelse det var mange i håndballhallen som forundret seg sterkt over.

Men KIF slo kraftig tilbake selv om lagene fulgte hverandre til til midten av andre omgang. Så dro KIF fra.

Gjestene hadde på et tidspunkt en ledelse på fire mål på stillingen 27-31. Så laget KIF det ekstra spennende både for seg selv, de få supporterne fra Kristiansand og et forventningsfullt hjemmepublikum.

Fra full kontroll til…

Seks minuter før full tid så det ut som om KIF hadde full kontroll, men så glapp det. Sebastian Schultz Hansen fikk to minutters utvisning tre og et halvt minutt før full tid på stillingen 30-33.

De to neste minuttene scoret Runar et mål og bommet på straffekast. Det lå i lufta at hjemmelaget kunne berge ett poeng, og KIF tape ett.

Slurvet i sluttsekundene

Men Runar var også slurvete. Laget var i angrep noen sekunder før full tid og presterte å spille ballen ut over sidelinjen. Dermed var løpet kjørt. KIF tok begge poengene og avanserte til fjerdeplass i 1. divisjon med 11 poeng, to bak Nøtterøy, tre bak tabelltoer Sandefjord og fire poeng bak Sandnes, som leder etter ni spilte kamper.

God lagmoral

– Vi drar igjen i land en seier på god lagmoral, sier Johannes Jåsund og fortsetter:

– Vi avslutter med fire baklengs etter første omgang, og spillemessig var det i starten av de første 30 minuttene litt store avstander mellom oss. Likevel henger vi med, til tross for ledelse til Runar ved pause. I andre omgang står vi bra bakover, og får også med oss godt keeperspill av Adin. Det bidrar til «enkle» kontrings- og ankomstmål. Hele laget gjør en god jobb og målscorerne er jevnt fordelt.