Berthelsen sikret seg en andre- og en tredjeplass etter to spennende løp på Vålerbanen. Den lille nedturen etter forrige NM-runde er for lengst glemt. Denne helgen gikk den fjerde og nest siste NM-runden, og Berthelsen viste at han uten tvil fortsatt er en av Norges beste roadracingførere på Vålerbanen i Hedmark på sin Suzuki. Med helgens resultater er han nå definitivt med i kampen om årets NM-tittel, det skiller nå kun 23 poeng mellom han og Norvald Haaland som leder NM sammenlagt. Teamet til Berthelsen fungerer veldig, veldig bra om dagen og som Berthelsen selv sier, hvis bare føreren blir enda mer aggressiv på banen så er man helt i toppen. Og det kommer før finalen, lover Berthelsen.

Foto: Foto: Daniel Møller Warmedal.

Berthelsen gjorde en bra kvalifisering, der han fikk tredje beste starttid, bare tideler bak Ole Bjørn Plassen og Norvald Haaland. Han var derfor meget optimistisk før søndagens to løp.

Helgens første løp begynte med en start der Berthelsen ble liggende i tet med Ole Bjørn Plassen og Norvald Haaland. Plassen dro etter hvert i fra de to og det sto nå om Berthelsen og Haaland. Berthelsen lå tett på Haaland i flere runder, men det ble en liten luke mellom de to delvis grunnet en krasjsituasjon og varving av tregere førere. Slik var det frem til Haaland fikk en highside-krasj og endte i grusen. Løpet ble avbrutt på grunn av krasjen og dermed ble det andreplass som ble tellende resultat for sørlendingen i dette løpet.

At Haaland, som uten tvil er Berthelsens tøffeste konkurrent i år, fikk null poeng i dette løpet, gjorde at Berthelsen nå tok kraftig innpå i sammendraget. Etter løpet var Berthelsen fornøyd med andreplass, men også helt fokusert på å forbedre seg i neste løp og sa samtidig at det uten er tvil jevnt mellom ham og Halland, og at Ole Bjørn Plassen rett og slett var en raskere fører.

Carl Berthelsen øyner nå muligheten for å vinne NM sammenlagt. Foto: Foto: Daniel Møller Warmedal.

Før det neste løpet var Berthelsen tent og innstilt på et høyere tempo. Det startet veldig tett der Stig Flemming Jensen tok starten, mens Haaland og Berthelsen havnet veldig tett på hverandre og det ble knuffing om plassene. Berthelsen, Haaland og Plassen tok etter hvert teten, og det ble nå som sist, slik at Plassen dro i fra, mens Haaland og Berthelsen ble liggende sammen.

Gjennom løpet var det en lengre periode med gult flagg på grunn av en krasj og dermed ødela det litt av flyten for Berthelsen. Han hadde en taktikk om å ligge bak og observere Haaland før han skulle forbi i siste runde, slik at Haaland ikke fikk svart på dette før målgang. Men da Berthelsen skulle prøve å komme seg opp på siden av Haaland ved innbremsing etter langstrekket, gjorde han en feil og bremset seg ut av idealsporet og ble dermed liggende flere sekunder bak. Dermed var mulighetene for å ta igjen Haaland tapt, men det ble en god tredjeplass likevel.

Berthelsen er alt i alt fornøyd med helgens innsats av både seg selv og teamet, og ikke minst at han nå igjen har muligheten til å lukte på en NM-seier. Berthelsen lover å forberede seg maks før finalehelgen under Rudskogen Motorfestival 12.-13. september. Han ser frem mot disse løpene, siden det mest sannsynlig kommer noen svenske førere som han håper er med å kjempe i teten slik at mulighetene for litt real kniving er stor.