KIF ble overkjørt og utklasset av Sandefjord, som klatret opp på tabelltoppen i 1. divisjon herrer etter seieren i Jotunhallen. En redningsprosent på 50 hos hjemmelagets keeper bidro sterkt til seieren.

Hjemmelaget slo an tonen med en gang i kampen, og bare én eneste gang var stillingen uavgjort. Det var etter drøye fire minutter i andre omgang på stillingen 2-2. Derfra og ut kampen kontrollerte guttene fra Vestfold kampen uten at KIF var i nærheten av å komme á jour.

Dette var kampen da KIF-spillerne presterte 42 avslutninger, men bare 21 av disse gikk i mål. Sandefjords keeper stod for 18 redninger, mens tre avslutninger enten gikk i stolpen eller utenfor mål.

Tilbake etter skader

Hjemmelaget hadde en ledelse på 6-4 etter at Sebastian Schultz Hansen reduserte på straffe etter å ha kommet i gang igjen etter flere ukers skadeavbrekk. KIF klarte ikke å utnytte en undertallsperiode hos Sandefjord etter straffekastet. I stedet var det Sandefjord som økte ledelsen som på det meste var på syv mål i første omgang. Lagene gikk til pause med en ledelse til hjemmelaget på 15-10.

I andre omgang startet kampen med en spiller mindre for KIF, etter en utvisning halvminuttet før full tid i første omgang. Likevel klarte KIF å redusere til 15-11 og avstanden var da bare fire mål et par minutter ut i kampen.

Sandefjord-KIF3

Så raknet det

Men så gikk det bare den gale veien.

Sandefjord bare økte og økte og midtveis i omgangen var ledelsen ni mål. Den økte til 11 mål i slutten av andre omgang, men Kristian Nordvik Thyssen reduserte i det siste minuttet slik at hjemmelaget kunne gå av banen med en seier på ti mål. Det var ett mål mer enn i oppgjøret i Gimlehallen i fjor høst. Da vant Sandefjord 29-20.

KIF ble tildelt syv straffekast. Sebastian Schultz Hansen scoret på de to første, men så reddet Sandefjords keeper på de to neste ballene fra syvmeteren. Bendik Holstad overtok og scoret på sitt første, men bommet på det neste. Da Christoffer Ryder Lislevand forsøkte seg på straffekast to minutter før full tid, reddet også Sandefjords keeper.

Sandefjord-KIF1

Enkle feil og skuddbom

-Vi åpner kampen litt bakpå og havner noen mål bak fra start. Til tross for god innsats etter dette, og en sterk avslutning de siste ti minuttene går vi til pause fem mål bak. Andre omgang blir dessverre preget av enkle feil og skuddbom. Vi kjemper i forsvar, men havner enda flere mål bak og det ender til slutt med 31-21 tap, sier toppscoreren i kampen, Bendik Holstad (bildet under).

Målscorere for KIF: Bendik Holstad 6, Sebastian Schultz Hansen 5, Sindre Rosseland Sørli 3, Mathias Christiansen 3, Aleksander Aabel 3 og Kristian Nordvik Thyssen 1

Utvisninger: Sandefjord 2 x 4 ogKIF 2 x 4