– Jeg har veldig lyst til spille i 1. divisjon og vil jobbe for en fast plass på laget, sier Sørensen (fyller 19 år i dag) etter KIFs 16-20-tap i Gimlehallen.

Han er til vanlig Randesund-spiller, på G18, «Lerøy-laget» og herrelaget. Farmeravtalen mellom klubbene gjør at venstrekanten også har trent noe med KIFs 1. divisjonslag. Han var med i troppen da KIF spilte bortekamp mot Stord forrige helg, men fikk ikke spilletid da. Det gjorde han imidlertid i Gimlehallen og takket for tilliten med scoring et halvt minutt før slutt.

I høst spilte KIF uavgjort mot serielederen. Men Sandnes kan se tilbake på en langt mer stabil sesong, noe som skulle vise seg i Gimlehallen.

FULL INNSATS: Sindre Rosseland Sørli (draktnummer 11) kjempet innbitt mot Sandnes-spillerne. I bakgrunnen Aleksander H. Aabel til venstre, Adin Sehovic i mål og Erlend Årstein Hansen til høyre. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Manglet det lille ekstra

Mathias Christiansen innleder KIF-offensiven med et kanonskudd, dessverre i stolpen. Men gjestene er ikke serieledere for ingenting og scorer to raske før Aleksander H. Aabel setter KIFs første. Når Christiansen utligner til 2-2, er gått syv og et halvt minutt. Deretter følger en tung periode for de blå og hvite. Christiansen har fått seg en smell og er tydelig preget av dette.

Det blir flere baklengsmål uten at hjemmelaget klarer å svare i like stor grad. Når fem minutter gjenstår leder rogalendingene med fire, men da er det slutt på sørlandsk beskjedenhet. Opphentingen resulterer i at det står 8-10 til pause.

SOLID: Kristian Nordvik Thyssen, som kom til KIF Håndball i høst på bakgrunn av farmeravtale med Randesund IL, har rukket å spille seg inn som en fast del av KIF-laget. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Så blir det nye stolpeskudd etter hvilen. Når ni minutter er gått, tar KIF-trener Tihomir Baltić timeout, da har gjestene allerede rukket å score tre ganger. Vegard Kalstad gjør slutt på måltørken, og KIF begynner å spise seg innpå. Men gjestene er fortsatt på hugget og snaut fire minutter igjen har bortelaget åttemålsledelse. Så skjer ting fort. Sindre Rosseland Sørli scorer. Sebastian Schultz Hansen får marsjordre. Hjemmelaget rister av seg vinterstormen og putter innpå tre mål i undertall på to minutter. Sluttresultatet ender 16-20 i gjestenes favør.

MERSMAK: Erik Sørensen har lyst på mer 1. divisjonsspill. Kanskje kan samarbeidsavtale med lokale klubber gi grunnlag for lokal rekruttering. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Toppscorer med fire mål

Det ble ingen målorgie for noen av lagene. Bendik Holstad ble toppscorer med fire av KIFs 16 nettkjenninger. For Sandes sørget André Ellertsen for syv mål.

VENSTREHENDT: Bendik Holstad scoret fire mål mot Sandnes. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

– Det har gått litt opp og ned de siste kampene og jeg var fokusert på å gjøre det bra. Synes vi fikk det godt til i denne kampen, både i angrep og forsvar, kjedelig at vi ikke får et bedre resultat. Men vi har tatt oss opp fra tidligere kamper, sier høyrevingen.

FJERDE BESTE: Sebastian Schultz Hansen har 95 scoringer så langt i sesongen. Men det ble kun ett straffemål mot Sandnes-keeper Simen Murvold Stava, som spilte en meget god kamp. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Selv storscorer Sebastian Schultz Hansen fikk bare ett mål, på straffe. Likevel troner han på 4. plass på toppscorerlista for landets 1. divisjon, med 95 scoringer (33 fra 7-meter) og et snitt på 6,3. Her topper Simen Holand Pettersen fra Sandefjord Håndball med 119 mål.

SKADE: Mathias Christiansen fikk seg en kraftig trøkk i 1. omgang. Erlend Årstein Hansen til høyre. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Skadet nøkkelspiller

Mathias Christiansen fikk seg en kraftig trøkk i 1. omgang og ble liggende å vri seg i smerte. Han fortsatte, men noen minutter ut i andre bar det ut på benken.

– Det går ikke så veldig bra. Jeg fikk en kraftig lårhøne. Prøvde noen minutter i andre omgang, men klarte ikke å bevege beina, forteller Christiansen. Nå skal han ta det rolig noen dager og håper å være klar til helgas kamp.

Bakspilleren har vært en av KIFs mest sentrale spillere denne sesongen. Han har laget 82 mål så langt (8. plass på den nasjonal toppscorerliste). Som playmaker er han god til å spille opp andre, og sørge for flyt og fart i spillet. Sterk i forsvar, sterk i angrep.

I FARTA: Johannes Jåsund kunne notere seg for en nettkjenning i en ganske målfattig kamp til herrehåndball å være (16-20). Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Gutter, vi må snakke om noe

For å ta det positive først. Pluss for mange gode prestasjoner og for at laget spilte med glød og innsatsvilje. Alt i alt en underholdende kamp, med god stemning i hallen.

Men, gutter, syv tekniske feil!? Hele seks i 1. omgang og innleder med ett i andre. Sandnes har null i begge. I tillegg til unødvendige feilpasninger, brennes også noen hundreprosentsjanser. I forsvar oppstår det iblant luker som effektivt utnyttes av motstander. At en av lagets sentrale spillere må ut med skade unnskylder noe, men ikke alt.

SER FREMOVER: Tihomir Baltić (stående i midten) som ønsker seg mer aggressivitet, fikk selv gult kort. Stående til venstre Christoffer Ryder Lislevand, Bendik Holstad og Aleksander H. Aabel til høyre. Sittende fra venstre Stian Nygaard Michaelsen, Mathias Christiansen, Simen Neset og Pål Erik Pedersen (fysioterapeut). Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

KIF-trener Tihomir Baltić forklarer tapet i for mange tekniske feil, dårlige skudd, dårlig bevegelse på bakspillere og for lite trøkk i angrep. Mest misfornøyd er han med scoringsprosenten.

– Vi mangler det siste skrittet, for vi skal score, ikke bare skyte. Dårlig scoringsprosent i angrep går utover motivasjonen og vi starter å spille dårlig i forsvar, sier han og etterlyser bedre konsentrasjon.

KRED: Sandnes-trener Dalibor Sedjak mener KIF hadde fortjent bedre i årets sesong. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

– Fortjener flere poeng

Sandnes har hatt en kjempesesong og går for gull og opprykk.

– Jeg synes det alltid er vanskelig å spille mot KIF, så vi har stor respekt for dem. Det er et av de bedre fem, seks lagene i serien, med bra individuelle spillere, godt formasjonsspill, god keeper. Men kanskje det de mangler i dag er venstrehendte backer, det blir for ensformig, sier Dalibor Sedjak, hovedtrener for Sandnes, og fortsetter:

– KIF fortjener flere poeng enn de har fått i serien så langt, men sånn er det.

BACK ON TRACK: Vegard Kalstad gir seg ikke så lett. KIF-veteranen scoret to mål i søndagens kamp mot serieleder Sandnes. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Serieleder Sandnes har 28 poeng, etterfulgt av Nøtterøy Håndball og Sandefjord Håndball med 25 poeng hver. KIF Håndball ligger fortsatt på 7. plass med 16 poeng. Fire seriekamper gjenstår.

HEIAGJENG: Marie Brunton (f.v.), Thea Vågen Edvartsen og Elvina Qorraj som spiller på KIF J10 (Tinnheia), alle ti år, lagde liv på tribunen med KIF-flagg og kamprop. Foto: Foto: Inger M. Witteveen