Med 90 barn og 153 voksne var det solid rekorddeltakelse på årets Nyttårsløp.

Det var strålende sol og nesten helt bare forhold i den 3,5 km lange traseen som gikk fra Tresse, via Bystranda og Tangen til Lundsbrua og retur. Løpet, som tidligere har vært arrangert i Vågsbygd, var flyttet til sentrum etter at arrangørklubben Hannevika IL mistet sin friidrettsarena i høst.

Til tross for flyttingen ser det ut til at årets trase er enda mer tiltrekkende i flate, idylliske forhold langs strandpromenaden og elvebredden. Temperaturen var såpass god at flere løpere kunne stille i shorts og singlett og tradisjonen tro var det også løpere i kostyme.

Det var mange som var skeptiske til om det ble løp på de glatte forholdene som har vært de siste dagene, men arrangørklubben Hannevika IL klarte brasene med å klargjøre løypetraseen i tide til starten kl. 14 nyttårsaften. John Humborstad var løypeansvarlig og fikk sendt ut sønnen med ekstra grus i de mest utsatte partiene, samtidig som temperaturen og sola gjorde sitt til at mye av isen forsvant. Når løpet startet, var så godt som hele traseen isfri.

Medalje og inngang til AQ for alle barn

Erik Udø Pedersen fra Tjalve IL var suverent raskest av herreløperne og kunne paradere inn til rekordtiden 9.40. Han var godt over halvminuttet foran Vegard Danielsen fra Kristiansand løpeklubb og minuttet foran tredjemann Finn Kollstad, også fra Kristiansand løpeklubb. Erik vant også forrige ukes 3. juledagsløp i Manda,l hvor han løp 3 km på 8.40 på glattisen og viste med det at han blir sterk i norgestoppen til sommeren. Erik er opprinnelig fra Holum, men løper for Osloklubben Tjalve mens han studerer i Oslo.

Erik U. Pedersen på vei mot mål i ensom majestet

I kvinneklassen ble det også Tjalveseier til en utflyttet sørlending. Tina Helen Bergem vant sitt andre nyttårsløp og var strålende fornøyd med både løpet og egen innsats.

Tina Helen Bergem vant kvinneklassen.

Resultatlistene var ikke klare etter løpet og blir lagt ut på bedriftidretten sine nettsider i løpet av uka.