Et revansjsugent Vigør-lag tok mandag turen over europavei 39 fra Hellemyr til Vågsbygd for å møte Våg FK på Karuss kunstgress. Vigør, som fredag forrige uke tapte knepent og bittert 3-4 i toppoppgjøret på Brun Arena mot Lyngdal, hadde kun ett mål for øye; slå raskt og hardt tilbake og komme på vinnersporet igjen.

Vigør tok umiddelbart tak i kampen og spilte Våg lavere og lavere og det var lite å si på at midtstopper Lars Ø. Nordbø stanget bortelaget i ledelsen etter godt ettertrykk etter corner og et presist innlegg fra Mustafa Omarkheil. Vigør fortsatte kjøret inn mot pause, og et lavtliggende og kompakt Våg-lag produserte ingenting av sjanser fremover. Ledelsen til pause til Vigør kunne, og burde, vært større.

Strålende angrep

Andre omgangs første minutter så ut til at Våg ønsket å presse høyere i banen og jakte utligningen. Litt klabb og babb og ubesluttsomhet foran målet til Vigør kunne også ført til en tidlig utligning og spenning tilbake i kampen. Vigør fikk ristet av seg rystelsen og fikk løftet seg opp og frem igjen. Et strålende angrep med reneste håndballopprullingen fra høyre side endte med at målsniken Ulrik Ferrer møtte et presist innlegg fra høyreback Magnus H. Nesset og flikket inn 2 måls-ledelse til bortelaget etter ca 65 min.

Skuldrene kunne senkes litt på Vigør-benken. Men Våg ga ikke opp og fightet på hver ball. Vigør sto kontrollert imot, trillet ball seg imellom og rullet opp flere fine angrep. Da Vigør-kaptein og «maskinen» Joakim Bønch Johansen på en slags stupheading banket laget i 3-0-ledelse etter nytt innlegg fra Mustafa, med ca 20 min igjen på uret, tenkte de fleste at kampen er punktert.

Ny nerve

Dessverre så det ut som det var 11 Vigør-spillere som tenkte det samme, og kun tre min etterpå var det ny nerve i kampen da hjemmelaget fikk sitt mål og ny energi på tampen. Våg presset knallhøyt og etterlot mye bakrom på slutten, og med bakromssterke Ulrik Ferrer i Vigørs angrep, ville det komme én sjanse til dersom ballen kom tidlig i bakrom.

Og som sagt, så gjort, en presis slått bakromspasning mot et høytliggende Våg-forsvar ble nydelig tatt ned på 1. touch og ballen ble skrudd nydelig inn i lengste hjørnet, til ellevill jubel hos de brunkledde.

En sterk 4-1-borteseier til Vigør mot et hjemmesterkt Våg-lag var et faktum og 17. mai-festen er sikret på Hellemyr. Laget er fortsatt med i toppen av 4. div Agder og har skumle planer i fortsettelsen!