<p>Lasse Jørgensen (f.v.), Philip Fosseng Sandve og Emil Ruenes Jacobsen med helgens medaljefangst fra junior-NM i Kristiansand. Foto: Arne Tellefsen. </p> <p>Lasse Jørgensen (f.v.), Philip Fosseng Sandve og Emil Ruenes Jacobsen med helgens medaljefangst fra junior-NM i Kristiansand. Foto: Arne Tellefsen. </p>

Kristiansand-stupere med massiv medaljefangst

Denne trioen innkasserte mye edelt metall i junior-NM på hjemmebane.

Kristiansand stupeklubb arrangerte i helgen junior-NM i Aquarama og resultatene lot ikke vente på seg.

Allerede fredag begynte Emil Ruenes Jacobsen å plukke gull i det som var en historisk begivenhet da øvelsen mixed synkron ble innført ettersom den er på vei inn i de internasjonale forbundene også.

Våre aller første norgesmestere i denne øvelsen ble Emil Ruenes Jacobsen fra arrangørklubben Kristiansand stupeklubb og Helle Tuxen fra Randabergstuperne.

I landslagssammenheng har synkroøvelsene den senere tiden blitt et satningsområde og da var det svært hyggelig at Emil sammen med sin klubbsynkropartner Philip Fosseng Sandve startet med å ta sølv i helgens 3 meter svikt-konkurranse og senere gull på 10 meter tårn-konkurransen, som blir å regne som stupesportens formel 1.

Emil fra KKG Toppidrett, gjorde uten tvil sitt beste NM til nå og endte opp med fem gull, to sølv og bestemannspokalen som gis til den som har best poengsum sammenlagt i alle øvelser.

Philip fra KKG Toppidrett stupte seg inn til en gull, en sølv og en bronse, som også er veldig bra i øvelser der nivåene i år har vært høyere en noen gang.

Lasse Jørgensen, som i år debuterte i NM, gjorde også en super innsats og endte opp med sølv på tårn og 1 meter svikt og bronse på 3 meter svikt.

Som trener er undertegnede strålende fornøyd med helgens resultater, og i tillegg til disse flotte resultatene har alle tre utøverne satt nye personlige rekorder under helgens NM.

Nå skal Emil og Philip satse videre fremover mot en mulig deltakelse under nordisk mesterskap som går av stabelen i begynnelsen av desember, og det er også en mulighet for at Lasse kan klare kvalifiseringen til nordisk.