ARENDAL: – Min jobb er å tilføre laget mål, sier den tidligere Mjøndalen-spissen.

23-åringen er på jakt etter en ny start på karrieren. Han har vært i Mjøndalen gjennom hele karrieren, men nå ønsker han mer spilletid enn det han har fått i eliteserien de siste sesongene. Etter møter med Roger Risholt og Bjørge Fedje var han ikke i tvil om at Arendal er et riktig sted for ham når målet er å ta nye steg i egen utvikling.

Optimist

– Det føles godt å få ny klubb. Roger og Bjørge fikk meg til å få like stor tro på opprykk som det de har, sier spissen til Agderposten.

Roger Risholt er veldig fornøyd med å ha nysigneringen på plass.

– Han har bred erfaring fra toppfotballen, men er samtidig i en alder der han fortsatt har stort utviklingspotensial som spiller. Vi håper og tror at han kommer til å blomstre i et nytt miljø og med nye sportslige utfordringer, sier Arendals hovedtrener.

Andreas Hellum har spilt på Norac stadion tidligere. Faktisk scoret han historiens første mål etter ombyggingen av gamle Bjønnes. I den aller første kampen på det nye stadionanlegget, scoret han det avgjørende målet for Mjøndalen da Arendal tapte 0-1 foran mer enn 3000 tilskuere.

Proffere

Det ble også et hyggelig gjensyn med Norac stadion da han signerte kontrakten onsdag. Og selv om han visste at fasilitetene var gode, så ble han likevel positivt overrasket over folkene, anlegget og organisasjonen som møtte ham i Arendal.

– Det er mye, mye proffere her enn hva jeg forventet. Man tenker jo at 2. divisjon er litt sånn halvveis, men her er alt på plass, sier Andreas Hellum til Agderposten.

I Mjøndalen har han slitt med å etablere seg som et førstevalg i Vegard Hansens foretrukne ellever, men han likevel spilt en avgjørende rolle i moderklubben, også denne sesongen. Blant annet ble han matchvinner for bruntrøyene borte mot Brann - og som vi alle husker var det rekordjevnt i nedrykkstriden i Eliteserien sist høst. Uten tre poeng i Bergen, hadde Mjøndalen havnet på nedrykksplassen - men nå ble det altså Start som måtte ta den tunge veien ned i OBOS-ligaen.

Forsterkning

Arendal Fotball har jobbet med overgangen lenge, men lyktes altså til slutt med å overbevise 23-åringen om at fotballfremtiden hans vil ha det best av å skifte fra brunt til helhvitt. Roger Risholt har fulgt Hellum helt siden han jobbet som TV-eksport for Eurosport og føler seg derfor rimelig trygg på at han vil være en klar forsterkning.

- Vi har bygd en slagkraftig stall, men fortsatt ser vi etter noen flere nysigneringer. Vi tar den tiden vi trenger i kartleggingen av spillere, men jeg kan bekrefte at vi jobber med flere veldig spennende navn. Vi kommer nok til å ha en A-stall med noe færre spillere enn tidligere, men målet er at kvaliteten på stallen skal være enda mer slagkraftig sammenlignet med de foregående sesongene, sier Roger Risholt.

PS! Andreas Hellum får draktnummer 9.