BERGEN: Etter et ydmykende tap mot Follo i forrige seriekamp var det et revansjesugent KRS-lag som reiste til Bergen for å spille mot Viking TIF. Kristiansand-spillerne har forberedt seg godt hele uka, ettersom laget visste at det var en vanskelig motstander som ventet på dem.

Mannskapet fra Bergen har overrasket mot flere topplag og i Aquarama i høst måtte KRS slite for å vinne 34-29. Viking er et bra angrepslag og de truer og lager mål fra alle posisjoner.

Knapp pauseledelse

Bortelaget kom godt i gang i søndagens kamp og førte stort sett hele første omgang. Det var jevnt fram til 6-6, men så gikk gjestene opp i fire måls ledelse. Men som i hjemmekampen, var Viking TIF vanskelig å riste av seg og de kom stadig tilbake i kampen. Til pause var stillingen 16-14 til Gunnar Pettersens menn.

Etter pause fortsatte Kristiansand å score jevnt og trutt og holdt hele tiden laget fra Bergen på avstand. På det meste ledet KRS med sju mål og det endte altså med 35-30-seier. Angrepsmessig spilte laget en meget god kamp og mange spillere bidro i målprotokollen. Som så ofte tidligere var det Sebastian Schultz Hansen som ble toppscorer, denne gang etter ni spillemål og to straffescoringer. Han meldte selv etter matchen:

– Dette var en skikkelig sliteseier, der Viking hang med hele kampen. Angrepsspillet vårt fløt mye bedre enn i sist kamp og vi laget nok av mål.

Bakover var det imidlertid litt rufsete mot Viking og KRS-målvaktene fikk heller ikke tak i skuddene. Men totalt sett var dette en meget sterk og viktig seier i Haukelandshallen.

Sjumålsscorer Per Martin Grønning Almberg oppsummerer det slik:

– Det var godt å se den kollektive gløden i laget som manglet en del i forrige kamp. Den ble avgjørende i en tøft oppgjør mot et offensivt Viking-lag.

Ett poeng bak tabelltopp

Guttene fra Kristiansand utøvde vilje og moral i alle spillets faser og det var tydelig at de ville vise at tapet mot Follo var et arbeidsuhell. KRS er nå på tredjeplass på tabellen, ett poeng bak Follo og Nøtterøy, men Nøtterøy har spilt én kamp mer. Og ned til laget på fjerde plass er det nå blitt en luke på tre poeng.

Det betyr at KRS er med i opprykkskampen for fullt og at det går mot en spennende og dramatisk vårsesong. Kommende kamp er borte mot Charlottenlund 24. januar. Inntil da håper Kristiansand-laget å få tilbake flere sentrale spillere som er ute med skade, slik at de kan stille enda mer slagkraftig i sesonginnspurten.