Johannes Bakke Aashamar, Flosta-gutten som nå løper for Kristiansand Orienteringsklubb, sier selv det var et optimalt løp.

– Beina fungerte veldig bra, og veivalgene jeg tok var gode. Holdt god fart, uten å nøle. Kjempefornøyd! sier Johannes. I samme klasse kom KOKs Marius Pytten inn på en fin 6. plass.

På formiddagen var det kvalifiseringsheat, hvor det 10 beste fra hvert heat kom til finalen. Her var det hard kamp, og det stod gjerne om sekunder om du nådde finalen eller ikke. Klubben fikk 7 løpere til finalen.

I yngste juniorklasse kvalifiserte tre løpere. Marius Aurebekk var best av våre med en flott 6. plass, mens Sebastian Daland og Kristian Pytten løp inn til henholdsvis 8. og 17. plass.

I seniorklassen leverte 21-åringen Gaute Friestad et meget godt løp. Etter 2. plass i kvalifiseringen, startet han blant de siste ut. Halvveis i finalen lå han på en tredjeplass. Noen uheldige veivalg mot slutten gjorde at han tapte tid. Men i konkurranse med norgeseliten, i kamp om kongepokalen, kom han i mål 33 sekunder bak vinneren. En meget oppløftende 8. plass ble det til slutt.

Til tross for fall i innspurten imponerte Vegard Danielsen med 4. plass. Foto: Foto: Ivar Haugen

Mandag var det norgescup mellomdistanse for seniorene. Her fikk Vegard Danielsen revansje etter å ha røket ut i kvalifiseringen i NM sprint. Etter et sikkert og godt gjennomført løp tok han en flott 4. plass, drøye halvannet minutt bak forrige helgs verdenscupvinner Magne Dæhli. Revansje fikk også Dag Blandkjenn. Etter å ha blitt disket i NM sprintfinalen, løp 20 åringen et sterkt løp, som holdt til 9. plass. Klubbkamerat Håvard Irgens løp inn til en 16. plass.