Tenåringen fra Vågsbygd har imponert kraftig i den norske skateboardbransjen den siste tiden, både på egen Instagram-profil og i flere nasjonale skatekonkurranser. Han fikk bl.a. 3. plass i Larvik Open og 2. plass i Grenland Games i Skien. Etter en overtråkk som har holdt ham litt tilbake denne våren, er Tangerud tilbake for fullt og konkurrerer i disse dager i den prestisjetunge skateboardfilm-konkurransen Oslo Games.

De siste dagene har bildet over av en ”kickflip” ut en 18-trinns trapp skapt mye oppmerksomhet på sosiale medier. Dette er en av mange vanskelige utfordringene utøverne i konkurransen får poeng for å gjøre.

Se en tidligere Tangerud-video her:

– Nå var det ganske tøft å gjøre det tricket ut 18-trinneren på Vika Kino i Oslo, men det var verdt det, ass. Jeg gikk skikkelig på trynet første forsøk, men klarte å kjøre videre, sier Tangerud.

Et norsk landslag i skateboarding skal være på trappene, og du er nevnt blant landslagskandidatene. Hva tenker du om det?

– Det er spennende med skateboard i Tokyo-OL i 2020, men per nå vet jeg ikke hvordan det blir med landslagsplass, og jeg fokuserer bare på å gjøre best mulige prestasjoner fram til da nå i Oslo Games.

Tangerud utfører en noseblundside. Foto: Foto: Vi Duc Truong

Så langt har altså Tangerud ingen sikker plass på landslaget, men etter hva vi erfarer skal uttaket skje i god tid før OL-oppkjøringen. Han må kjempe om plass mot bl.a. Karsten Kleppan, Hermann Stene og Gard Hvaara. Sistnevnte er også lagkamerat på Team Holm under Oslo Games 2017.

En annen tidligere Tangerud-video:

– Å skate Oslo Games er stort, ettersom det kun er de beste skaterne i landet som blir valgt ut til å bli med. Man må «gøtse» noen ganger og ta noen sjanser for å heve seg i denne sporten, påpeker Tangerud.

Den 19 år gamle skateren har vært igjennom mange konkurranser, men ingen som denne. Vi regner med å se mer fra Tangerud framover og ønsker ham lykke til med resten av Oslo Games og en mulig OL-oppkjøring.

Tangerud filmes av Alex Holm. Foto: Foto: Vi Duc Truong