For andre gang på fire dager braket Vigør og Donn sammen til lokalderby. I midtukekampen trakk Donn det lengstre strået og gikk videre til 1. runde i cupen (møter Jerv). Et bittert prestisjenederlag for Vigør etter å ha gjennomført en god 2. omgang på Kongsgårdbanen og totalt sett vært det beste laget.

Lørdag var det duket for revansjeoppgjør da Donn gjestet Hellemyr Brun Arena i Vigørs første seriekamp for året. Donn slo for øvrig Søgne 5-1 i seriestarten helga før. Kampen er også en brødreduell på sidelinja hvor brødrene Lars Kristian og Pål Erik Pedersen leder Donn mens Rolf-Martin og Odd-Arild Skonhoft leder Vigør.

Åttemålsthriller

Det ble en åttemålsthriller av dimensjoner i en åpen og spennende fotballkamp. Vigør tok ledelsen etter en dødball ved Ulrik Ferrer, nyankommet fra Frigg før sesongen. Ferrer er en målsnik og har puttet jevnt og trutt i treningskampene i vinter og viser også sine ferdigheter i denne kampen hvor han endte med to scoringer.

Etter Vigørs 1-0-scoring bølget spillet frem og tilbake da begge lag er offensive i tankegangen og ønsket å angripe raskt. Donns beste spiller for dagen, indreløper Brian Jensen, utlignet til 1-1 på et flott bakromsløp i rene «Leo-stil» og kjippet ballen nydelig over Bendik Egeland i Vigør-buret. God prestasjon av Jensen. Vigør gikk igjen i ledelsen 2-1 etter nok en corner, og denne gang var det Tore Kannelønning, tidligere Donn-spiller, nå spillende assistent-trener i Vigør, som stanget inn en presis corner fra Jan Aage Nordbø. Ledelsen sto seg til pause.

Andre omgang begynte med et Donn-overtak og det var utrolig at ikke Marius Tronstad utlignet etter 48 min da han var helt alene på bakerste stolpe og fikk all verdens tid til å styre inn utligning, men med støttebeinet (venstre) bommet han delvis på ballen og den strøk utsiden av stolpen. Så startet dramatikken.

Ambulanse rykket ut

Donns Magnus Mjaaland går ned for telling uten forvarsel rett ved Vigør-benken. Donn-trener Pål Erik Pedersen, fysioterapeut, oppfatter situasjonen og kommer løpende til og får lagt Mjaaland i stabilt sideleie og registrerer at Mjaaland har problemer med å puste. Kampen blir stoppet i ca 10-12 min i påvente av ambulanse og det hele synes dramatisk. Heldigvis kommer Mjaaland seg etter hvert, blir med i ambulansen til legevakten, men blir skrevet ut nokså raskt. Og kontakt med ham på lørdag kveld viser at alt står greit til etter forholdene.

Den siste halvtimen kom scoringene som perler på ei snor og den gamle klisjéen om at etter scoring kommer det ofte scoring fra motstander viste seg i aller høyeste grad levende. Først Donn-utligning til 2-2 ved Stian Ingebretsen før Vigør kort tid etter igjen gikk i ledelsen ved Jan Åge Nordbø. Joakim Bønch Johansen økte etter ca 75 min Vigørs ledelse til 4-2, som få minutter etter blir til 4-3 ved Lars Kristian Thorsen etter klabb og babb i feltet.

Fortjent seier

Donn begynte å merke kjøret med sin 3. kamp på åtte dager og Vigør kjørte kampen ut 2. omgang og satte spikeren i Donn-kista og en fullt fortjent seier til 5-3 ved Ulrik Ferrer etter fin frispilling av Mustafa Omarkheil.

Kampen viser at Donn og Vigør ønsker å spille angrepsvillig fotball og begge lagene vil være med å kjempe om topplasseringene i en tett og tøff 4. div. Agder-avdeling.

Kampen ble for øvrig myndig ledet av tidligere stordommer Espen Larsen fra Imås som viser at kampformen og humøret er i anmarsj. Bra jobbet, Espen!