Kristiansanderen Madelen Berås (25) i aksjon med Kings Centaurus for noen måneder siden. Kristiansanderen Madelen Berås (25) i aksjon med Kings Centaurus for noen måneder siden. Foto: RM Foto

Revansjelysten!

I går ble det en sjetteplass, hesten Vangs Odin hadde aldri startet et montéløp før og var ute mot gode hester og høyt grunnlag.

Så målet var premie og feilfritt første gang ut, og det klarte vi. Vangs Odin blir en spennende montéhest i sitt grunnlag.

Ellers har det gått litt tråere om dagen. Jeg rir flere hester som jeg ikke kjenner og som kanskje ikke er i toppform. Men jeg stiller opp og gjør det beste ut av hver hest jeg rir. For meg er det viktig å vinne, men også se helheten i ting. Jeg kan være superfornøyd med en premie hvis man ser det opp mot hestens tidligere prestasjoner. Det er ikke bare å sette seg på hesten og tro man skal vinne. Det er så mye som spiller inn. Og akkurat nå har jeg noen «sjansehester» som jeg prøver å få det beste ut av.

Det er helheten av det jeg holder på meg som gir meg slik glede av å drive på med dette. Hesteeiere, trenere, hestene og miljøet. Men å vinne det er det alle strever etter. Mitt neste løp er i dag på Forus med Martine Finsand sin hest Prince Moonlight Fun. Om jeg kan være på trippelen der, vil jeg si meg fornøyd. Ellers er det Wicked på Jarlsberg fredag. En veldig fin hest med masse kapasitet. Den mangler litt selvtillit og trygghet. Men det tror jeg kommer etter hvert som vi har fått kommet litt i gang. Feilfritt og premie der skal jeg være fornøyd med. Den kommer til å vinne montéløp!

Også med Kings Centaurus på Forus. Foto: RM Foto

Ellers er det en spennende oppgave søndag, da jeg skal ri i vårt kjære naboland, Sverige. Det blir to montéløp på Solvalla med to spennende hester. Der den ene bare har gått prøveløp og den andre har gått ett montéløp og blitt nummer to. Så den dagen ser jeg veldig frem til. Deretter er det Klosterskogen mandag igjen, der jeg skal ri og kjøre løp. Premie som gjelder der også. Jeg vil si at søndagen nok er dagen med min beste vinnersjanse kommende uka.