MANDAL: Lørdag var det endelig duket for hjemmekamp igjen etter to bortetap i Rogaland. Viking 2 kom på besøk, og MK var fast bestemt på å slå tilbake etter en periode med svake resultater.

1. omgang endte målløst etter at bortelaget startet friskt, før MK spilte seg inn igjen i kampen.

Like før pause fikk Tor Olve Fagnastøl en mulighet på corner, men det forble 0-0, før MK satte inn støtet etter hvilen.

Superbytte

Det skulle imidlertid gå helt til det 71. minutt før den første scoringen kom. Trener Frank Våge Skårdal gjorde det vi må kalle et superbytte da han satte inn Leif Isak Vinsjevik. Etter bare to minutter på banen scoret han etter en flott soloprestasjon.

Det inspirerte toppscorer Peder Dovland til å doble ledelsen med sitt 13. mål for sesongen. 79 minutter var spilt da han dunket ballen i mål fra 16 meter og sørget for 2-0.

Viking reduserte til 2-1 bare minuttet senere, men MK fortsatte å angripe og var nærmere 3-1 enn bortelaget var utlikning.

Det skulle dog ikke bli flere mål. Dermed tok MK tre viktige poeng og klatret til 7. plass på tabellen med 15 poeng etter ti kamper. MK møter serieleder Staal Jørpeland på bortebane neste helg. De står med 20 poeng.

Tre kamper gjenstår av årets sesong.

Fornøyd trener

Etter kampen sier trener Frank Våge Skårdal at han er fornøyd med prestasjonen laget leverte etter pause.

– Det var høy temperatur i garderoben etter en svak første omgang, men jeg er fornøyd med det vi leverte etter pause, sier Skårdal.

Den siste perioden har det vært mye stang ut og litt dårlig form for MK, men nå kan laget se fremover mot de tre siste kampene.

– Vi vinner fortjent i dag og trengte en seier for å få litt flyt inn mot de siste kampene, sier han og trekker frem innbytter Vinsjevik sitt flotte mål som et viktig øyeblikk i kampen.

Dagens MK-mann går imidlertid til midtbanespiller Almin Dacic, som leverte en strålende kamp.

Det var også gledelig å se to debutanter i aksjon i lørdagens kamp. Både Sebastian Damman og Mathias Hagen fikk sine første minutter for førstelaget.