SØGNE, KRISTIANSAND: Kampen var nemlig spennende helt til det siste. Lyngdal kom til Søgne med et svært redusert mannskap på grunn av skader og sykdom. Likevel ble toppkampen krevende for hjemmelaget.

Søgne har tradisjonelt hatt vansker med å få til spill mot Lyngdal, som ofte ligger lavt, er tøffe i taklingene – og satser på kontringer. Også denne gangen klarte Lyngdal å trekke kampen inn i sitt spor. Søgne hadde store vansker med å få til sitt direkte spill, men produserte likevel en del sjanser i 1. omgang.

Store sjanser

Daniel Aamodt fikk den største etter gjennomspill fra Magne Karlsen etter 23 minutter, men alene med keeper misset Daniel. To minutter senere var det Magne Karlsen som kom alene med keeper etter flott gjennomspill fra Markus Aamodt, men igjen sto keeper i veien.

Sekunder senere fanget Søgne Lyngdals forsøk på å spille ut, ballen havnet hos Magne Karlsen, som smelte ballen i tverrliggeren. 1. omgang så ut til å ende målløs, inntil Søgne etter en dødballsituasjon fikk løftet ballen inn i feltet der Morten Dalene sto riktig plassert. Etter 38 minutter sto det 1-0 til stor lettelse for publikum.

Jarle Rogstad i godt driv for hjemmelaget. Foto: Rolf Velle

2. omgang ble en frustrerende affære for de ca. 200 tilskuerne på stadion. Lyngdal lå lavt, og vant mange dueller på midten. Søgne-spillerne virket frustrerte, var stasjonære, og misset i pasningsspillet. Dette utnyttet Lyngdal, og virket farligere enn Søgne. Etter 52 minutter kom en Lyngdal-spiller alene gjennom mot keeper Fredrik Repstad Hansen, og satte ballen tilsynelatende i mål. Men Søgne Jens Jærnes kastet seg og fikk reddet på streken.

På den påfølgende corneren var Søgne for slapp i markeringen, og Johan Sanden scoret enkelt. Deretter forsøkte Søgne å komme inn i kampen, men slet med å få til det gode spillet. Etter 68 minutter utnyttet Lyngdal en svak pasning på midten, noe som endte med at Ørjan Tveiten etter en god kombinasjon fikk gå mot keeper, og satte ballen i mål. 1-2.

Jonas Seim (f. 2006) debuterte mot Lyngdal. Foto: Rolf Velle

De siste 20 minuttene hadde Søgne det meste av spillet, og produserte flere sjanser. Blant annet hadde Fredrik Haldorsen to gode muligheter som begge endte med at keeper slo ballen i tverrligger og ut. Etter 70 minutter kom utligningen ut av intet. Stopper Jens Jærnes slo en presis pasning inn i feltet fra midten, og traff perfekt Magne Karlsens hode. Ballen gikk i en perfekt bue i mål, til publikums begeistring.

Ni minutter senere kombinerte Søgne fint på høyresiden, Sander Tønnessen la ballen lavt inn mot bakre stolpe, der Magne Karlsen enkelt puttet i mål. Et vakkert angrep! Kampen ebbet ut med 3-2 til hjemmelaget, i en kamp der Søgne underpresterte, og Lyngdal gjorde en svært hederlig innsats med et noe redusert lag.

Hovedtrener Stefan Gislason hadde denne kommentaren etter kampen:

– Vi er mest fornøyd med tre poeng i dag. Vi viser styrke når vi vinner fotballkamper uten å spille på vårt beste. Tre mål og seier burde egentlig holde for å si vi spilte en bra kamp, men jeg setter store krav til spillerne og er derfor ikke fornøyd med dagens kamp. Det høye presset fungerte ikke godt.