Søgne FK har de siste årene hatt en god satsing på A-laget med Thor Jostein Dyrnes som hovedtrener. Thor Jostein ga seg som hovedtrener høsten 2020 på grunn av sykdom, og klubben har siden det vært på jakt etter en ny hovedtrener. Thor Jostein har gått inn i en rolle som leder for Sportskomiteen i Søgne FK. Klubben har nå funnet erstatteren på treningsfeltet, i islendingen Stefán Gíslason.

Stefán er 40 år og fra Island. Han har bak seg en lang karriere som profesjonell fotballspiller for klubber som Strømsgodset, Lyn, Viking og Lillestrøm. Han har også spilt for Grazer (Østerrike), Brøndby (Danmark) og OH Leuven (Belgia) i tillegg til ulike klubber på Island. Han har også fått med seg 32 landskamper for det islandske landslaget. Etter spillerkarrieren har Stefán vært trener for Hauknar og Leiknir på Island samt Lommel i Belgia.

Stefán flytter snart med familien til Søgne, for å etablere seg her og for å hjelpe Søgne FK å få til en god sportslig satsing for A-laget til klubben. Det gjenstår fremdeles å se hvordan covid-pandemien påvirker årets serie. Men med Stefán som hovedtrener de to kommende sesongene, er uansett forutsetningene der for at laget kan levere så godt som mulig i 4. divisjon, og dermed glede hjemmepublikum på Søgnes nye flotte stadion.

Styreleder Stig Trydal er glad for denne signeringen:

– Dette er en fantastisk mulighet for Søgne FK. Stefan er en kapasitet, som kan være med å løfte klubben. Vi har tanker om at Stefán kan bidra i forhold til mer enn seniorfotballen, så dette blir bra for hele klubben – ikke minst for ungdomssatsingen vår.

Også tidligere hovedtrener og nåværende leder for sportskomiteen i Søgne FK er begeistret for signeringen:

– Det er nesten ikke er til å tro at Søgne FK har fått knyttet til seg en slik kapasitet. Dette må bare bli bra, sier Thor Jostein Dyrnes. Stefán kommer til Søgne trolig i løpet av mars måned, og vil fra april ha ansvaret på treningsfeltet. Frem til da er det Hansi Enoksen som leder treningene etter instruksjoner fra Stefán på hjemmekontor på Island.