HAUGESUND: Grunnet tidlig avspark lørdag tok Fløygutta den lange turen til Vestlandet fredag, med overnatting på hotell for best mulig oppladning. Lørdag skinte sola på den fine gressmatta til Vard og alt lå til rette for en fin bortekamp.

Fløy fikk en kjempeåpning på kampen da de tok ledelsen etter bare fem minutter. André Rosmer Richstad satte ballen i mål fra fem meter da han utnyttet en dårlig klarering fra Vard-forsvaret. Etter scoringen var det Fløy som fortsatte å kontrollere, mens Vard Haugesunds spill var preget av mye feilpasninger og balltap og hjemmelaget slet med å finne noen rytme.

Ved halvspilt førsteomgang fikk Vard omgangens desidert største sjanse da et innlegg fra kant havnet hos en umarkert Vard-spiss på fire meter, men Ante Knezovic vartet opp med en kjemperedning.

Fløy lot seg ikke skremme og fortsatte å holde ballen i laget og malte på med flere sjanser uten at det resulterte i flere scoringer før pause. Dermed gikk gutta i garderoben med 0-1 ledelse på Haugesund Sparebank Arena.

Andre omgangen startet med litt mer temperatur og trøkk i duellene. Emil Pedersen, som fikk et gult kort tidligere i kampen, ble tatt av til fordel for Peder Dovland på topp med halvtimen igjen å spille. Ti minutter senere ble brødrene Fredriksen byttet ut med Anders Hella og Preben Hille. Lite sjanser og hos begge lag denne andreomgangen.

Ti minutter før full tid ble tidligere Vard-spiller Arent-Emil Hauge byttet ut med Markus Aamodt. I det 88. minutt fikk kom Fløy på en farlig kontring etter Vard-press. Ballen havnet hos den målfarlige backen Anders Hella, som fyrte av et skudd i nettveggen. Vard fikk noen farlige dødballer inne i overtiden, men klarte ikke skape noen store målsjanser da Fløy stod godt imot.

Kampen endte med 1-0-seier til Fløy-gutta, som dermed fortsatt er med i opprykkskampen, med fire serierunder igjen å spille.

Nå retter vi fokus på neste kamp hjemme mot Odd 2 på Cemo Arena mandag 3.oktober med avspark klokka 17.