KRISTIANSAND: Lørdag ettermiddag var det duket for årets siste seriekamp. Randesund tok imot tabellfemmer Varhaug fra Jæren, som for anledningen manglet sin antatt beste spiller. Det var kjekt å se at flere spillere fra KRS Topphåndball tok turen for å støtte hjemmelaget.

Vertene var i fyr og flamme fra start. Et solid forsvar var standarden, og dermed kunne Randesund løpe over et svakt Varhaug. I USA har man Tom Brady som kaster baller på utmerket vis, i Norge har vi Nicolai «Brady» Bredemose Haugen. Makan til perfekte baller den målvakten vår leverer. Han kunne klart seg greit i NFL, han!

Pangstart

En annen RIL-spiller i siget var Roberto «Speedy Gonzales» Edland, som fikk inn 8 kasser på 20 minutter. Uansett motstand, en sterk prestasjon for en kantspiller. Varhaug tok time-out etter åtte minutter og da sto det 8-1 til de grønnkledde fra det blide Sørlandet. 8-1 ble til 11-4 og spørsmålet var vel egentlig hvor stor seieren skulle bli.

Et lite skår i gleden var at Petter Johansen måtte ut med skade etter 20 sekunder av kampen, men heldigvis var det ikke så alvorlig som først antatt.

En leken Anders Vatsaas med sitt glitrende overblikk serverte noen lekkerbiskener til linje, kant og det som var. Til pause sto det 26-11 til Randesund. Daniel Thorup hadde fire lekre scoringer i denne kampen. Publikum har ennå til gode å se ham som back, det ryktes at han har en leken kringlevariant som forsvarerne skal slite med å ta.

Som alltid var Jon «Kanon» Robertsen i form. Han puttet ni gode kasser denne gang. Også godt å se at Jesper «Frenchie» Mathisen var tilbake etter noen uker ute med vond rygg. Så må vi ikke glemme Jesper «Doofenshmirtz» Hansen, som fikk glimte til med gamle kunster fra kant. Et sykere håndledd skal man lete lenge etter.

Etter pause fortsatte Randesund det gode spillet fra 1. omgang. Martin Setlo og Lars «Vaular» Marcussen viste gode takter sammen med Stian Michaelsen på linja. Tarjei «At the moment» Byholt stengte også butikken etter hvert. Randesund endte med å vinne 47-23 og topper tabellen med 21 poeng på 13 kamper, ett poeng foran Nærbø 2 (som har to kamper mindre spilt).

Toppscorere for Randesund var Roberto Edland med 10 mål, etterfulgt av Jon Robertsen med 9 mål og Anders Vatsaas med 6 mål.

Fornøyd trener

Randesund-trener Kjetil Tveit hadde dette å si om kampen:

– Varhaug kom uten tro på seier og gjorde det lett for oss. Men vi var uansett bunnsolid i forsvar og med gode kontringsballer fra målvakt Nicolai Haugen løp vi inn mange enkle mål.

– Sesongen så langt har vært solid og det er kun i to kamper vi ikke har levert på det nivået vi forventer av oss selv. Nå blir det en meget spennende vårsesong, hvor vi sammen med Åsane og Bjørnar slåss om direkte opprykk til 1. divisjon.

Vi ønsker å takke alle som har støttet og heiet på oss så langt denne sesongen, dere betyr mer enn dere tror. Nå tar vi en velfortjent juleferie før vi starter opp igjen på nyåret. Alle vi i Randesund herre ønsker dere en riktig god jul og godt nyttår!