Samlet ble det en solid medaljefangst på KBKs spillere i Ungdommens Badmintonmesterskap. I fem av ti finaler stod det sørlendinger på den ene banehalvdelen. Aller best gikk det altså for Kevin Sørensen Elson og Julie Marie Abusdal.

De to har kjent hverandre siden de ble født med åtte dagers mellomrom i 2003. Kevin er sønn av tidligere norgesmester i damedouble og mixed double Anita Elson. Julie er datter av 18 ganger norgesmester Helene Abusdal og 17 ganger norgesmester og OL-deltaker Jim Ronny Andersen.

Helene Abusdal og Anita Elson vant NM-gull sammen i damedouble to ganger på rad, i 2001 og 2002.

Julie og Kevin har spilt sammen siden de var fem-seks år. De var ranket som nr. 4 før mesterskapet, men viste at de var best da det gjaldt som mest. Ikke et eneste sett ga de fra seg, og både i semifinalen og finalen slo de par som de aldri har slått før. Begge har ennå ett år igjen i U15-klassen.

Ingen forhåndfavoritter

Kristiansandsklubben hadde ingen store forhåndsfavoritter før helgens uoffisielle norgesmesterskap i klassene U15 og U17. KBKs beste damespiller i U17-klassen, Emma Wåland (17) deltok ikke på grunn av en skade hun har slitt med i mange måneder. Trener Rik Hermans var likevel svært fornøyd da han oppsummerte status etter fredagens og lørdagens innledende kamper i Mossehallen.

– Vi hadde mange spillere med helt til kvartfinalene og at vi da fikk seks spillere videre til seks semifinaler og deretter fem finaler, er over all forventning. Dette har vært en flott helg, og veldig moro når den blir avsluttet med gull i mixed double U15, sier den sympatiske nederlenderen.

Seierspallen i mixdouble U15. Julie Abusdal og Kevin Elson på topp. Nummer to ble Amund Rikheim Huus (Frogner) og Aimee Hong (Haugerud). Tredjeplassene gikk til Ludvig Smith-Meyer (Nøtterøy)/Emilia Norberg (Sandefjord) og Jenny Rajkumar (Sotra)/Danila Gataullin (Leksvik).

Julie Marie Abusdal var også i finalen i damedouble sammen med June Bøhn (14). Etter en jevnspilt finale trakk Jenny Rajkumar og Victoria Økland fra Sotra det lengste strået og vant 21-16 i det tredje og avgjørende settet. Dette var også jentenes første finale i nasjonal sammenheng og de var veldig fornøyde med sølvmedaljen.

-Vi hadde to matchballer mot oss i semifinalen og holdt på å ryke ut der. Men heldigvis klarte vi å vinne og komme videre til finalen, sier nybakt mester Julie Marie.

I finalen var det jevnt hele veien, men noen småfeil på slutten gjorde at Jenny og Victoria fikk et lite forsprang og vant finalen. Men vi er veldig glade for sølvmedaljen, forsikrer hun.

Tre medaljer til Jonas Østhassel

I den eldste klassen, U17, var det knyttet forventninger til Jonas Østhassel (15). Han innfridde og vel så det. Finaleplasss i single hvor storfavoritt Markus Barth fra Bergen ventet på den andre siden av nettet. Jonas hang godt med en stund, men måtte se seg slått i to sett. Sammen med navnebror og kompis Jonas Tønnessen (15) spilte de seg greit frem til semifinale i herredouble.

Der vant de uten kamp da Mosse-spilleren Matius Wijaya dessverre måtte kaste inn håndkleet på grunn av krampe. I finalen ble igjen Markus Barth (Bergen) for sterk i par med Joachim Skjønhaug fra Bygdø. Begge Jonasene fra KBK har imidlertid også ett år igjen i U17-klassen.

Thea Tønnessen og Jonas Østhassel i aksjon i mixdouble U17.

Den tredje medaljen ble vunnet i mixed double sammen med Thea Tønnessen (16). Der ble det bronsemedalje etter tap for de senere vinnerne Benjamin Nordén (Moss) og Marie Christensen (Frogner).

Thea Tønnessen måtte klare seg uten sin faste makker Emma Wåland i damedouble, men hadde dannet par med mossingen Rikke Karlsen. Det viste seg å gå veldig bra, for de kom helt til finalen, men hvor det dessverre ble tap for Vera Ellingsen (Bergen) og Marie Christensen (Frogner).

KBKs deltakere i Ungdommens Badmintonmesterskap. Foran f.v.: Maria Leidal, Thea Tønnessen, Marie Mørk, Julie Marie Abusdal, June Bøhn, Peder Pripp. Bak f.v.: Markus Markussen, Adam Bjørnestøl, Emma Wåland (assistenttrener), Sebastian Reijnen, Rik Hermans (hovedtrener), Morten Grødal, Thomas Iversen, Mattias Mørk, Andreas Hodne, Tobias Tønnessen, Jonas Tønnessen, Herman Ruud (skjult), Kevin Elson, Sondre Berg Angell, Jonas Østhassel, Benedikte Omdal, Nora Omdal.

Hele 21 spillere fra KBK deltok i helgens ungdomsmesterskap arrangert av Moss Badmintonklubb. KBK ble kåret til beste klubb i U15-klassen og vant altså totalt ti medaljer.

-Dette skal vi ta med oss hjem og jobbe videre på, avslutter KBK-veteran Terje Dag Østhassel, som også var med som trener i helgen.