Selv om KIFs syvmålsledelse til pause ble spist opp mot slutten, var det aldri noen tvil om hvem som var best i 32-30-seieren mot Follo HK

Kampen mellom KIF og Follo HK søndag inneholdt det meste: Flomfaste dommere langs E18 og 40 minutters utsettelse, spenning og stemning fra start til slutt og et hjemmelag som tidvis glitret som en meteorstorm i høstmørket.

Og noen aldeles praktfulle mål.

Suveren førsteomgang

Førsteomgang ble den mest målrike for KIFs del, med 20 mål mot 12 i siste. Det første kom etter et og et halvt minutt på syvmeterkast av bakspiller Sebastian Schultz Hansen. Follo utlignet snaut minuttet senere. Slik fulgte lagene hverandre frem til midtveis i omgangen. Da rykket vertene ifra. For selv om gjestene forsøkte iherdig, klarte de aldri å innhente forspranget som bare økte, helt til Schultz Hansen satte punktum med syvmålsledelse, 20-13, rett før pause.

BRUTAL START: Follo HK startet friskt med mye lyd og testosteron. Før ti minutter var gått var gjestene blitt idømt to straffer og to utvisninger. Her er foranledningen til den første straffen når Follos Magnus Schønfeldt (#34) sender KIFs strekspiller Aleksander Halkjelsvik Aabel i parketten. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand
NYE VENNER: Det måtte minst tre mann til for å stoppe KIFs bakspiller Mathias Christiansen. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand
I KAMPENS HETE: KIFs visekaptein Erlend Årstein Hansen tok et godt tak i Follo-spiller Victor Sprus Helsinghof (#28). Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Gjestene åpnet andreomgang med fire raske reduseringer på fem minutter, etterfulgt av en scoring på straffe og plutselig var de bare to mål bak, 20-18. Først etter åtte minutter kom KIFs første mål i omgangen, på kontring av midtback Mathias Christiansen, 21-18. Igjen kom sørlendingene i siget. Og da åtte minutter gjensto hadde de en komfortabel femmålsledelse, 29-24, etter at høyreback Øyvind Frigstad sendte avsted et underarmsskudd keeper skal være glad han aldri rakk.

INNSPILL TIL LINJA: Strekspiller Kristian Malerød Larsen sørget for 22-19. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand
I ENSOM MAJESTET: Øyvind Frigstad rusher inn kampens siste mål. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand
HOPPENDE GLADE KIF-ERE: Men ikke alle var like fornøyd etter kampen i Idda. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Men sluttminuttene ble av det dramatiske slaget, for KIF liker visst å leve farlig. Fire minutter før slutt og tre mål foran, tok KIF-trener Tihomir Baltić timeout. Høyrekant Bendik Holstad sørget for 30-26. Men så forsvant momentumet som dugg for solen, forsvaret åpnet seg og gjestene smalt inn fire mål, kun forstyrret en Holstad-scoring midt i. Ett halvt minutt igjen var gjestene bare ett mål bak. Takk og lov for rutinerte Frigstad som knuste gjestenes poengdrøm med sluttresultatet 32-30.

17-åring debuterte i mål

Førstekeeper og KIF-kaptein Adin Sehovic er ute med kneskade på ubestemt tid. Mot Charlottenlund i forrige kamp hadde Simen Neset assistanse av Kurt Mosvold på 51 år. Mot Follo debuterte 17-årige Markus Nilsen i KIF-buret. Han fikk prøve seg i siste del av førsteomgang og ti minutter inn andre.

KEEPERDUO: 17-årige Markus Nilsen (t.v.) debuterte i mål for KIF. Her sammen med Simen Neset. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

– Det var kjempegøy å debutere her, strålte Randesund-spilleren, som har mulighet for 1. divisjonsspill via en samarbeidsavtale mellom de to klubbene.

17-åringen innrømmet at han var litt nervøs, men fornøyd med at han hadde klart å være tålmodig og gjøre som avtalt. 1. divisjonsspill ga mersmak, men denne sesongen vil han prioritere deltakelse i Lerøyserien med Randesund G18.

Bendiks dag

Det er mange spillere som kunne blitt fremhevet, men det var først og fremst Bendik Holstads store dag. Da de flomutsatte dommerne endelig kunne blåse av kampen, hadde høyrekanten hatt siste hånd på 11 av lagets 32 mål. Men like viktig som antallet, var måten disse ble gjort på. Flere fra en særs spiss vinkel, men som likevel fant veien perfekt mellom stang og keeper, eller inn i lengste hjørne. Å være venstrehendt har tydeligvis sine fordeler, og det var så pent utført at selv sindige sørlendinger «tok helt av» på tribunen.

MÅLORGIE: KIF og Follo HK produserte til sammen 62 mål på 60 minutter i Idda Arena søndag 22. oktober. Det var bare for publikum å lene seg tilbake og nyte. Her er Sebastian Schultz Hansen i scoringshumør. Mathias Christiansen holdes i trøya. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

– Jeg synes at fremover var det så bra som det kunne bli. Og det var gøy å score mål og få sjanser, sa hovedpersonen selv, kåret til banens beste sammen med Follos Sander Rogne Myklebust.

JUBELSCENER: Bendik Holstad sørget for en euforisk stemning med sine fantastiske scoringer. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

I de første seriekampene har kantene blitt lite brukt, men dette har endret seg. Eller som Holstad uttrykte det «godt å kunne fordele spillet og ansvaret utover». Høyrekanten var også sentral i forsvar, snappet ballen fra gjestene ved flere anledninger og kjørte i gang raske kontringer.

Sebastian og KIF klatrer

En annen av kampens storscorere var Sebastian Schultz Hansen med ti nettkjenninger, herav fem syvmetere. Også han høstet applaus for sine knallharde straffer og mange utagbare distanseskudd.

MÅLTYV: Ti mål på mot Follo HK, 41 mål totalt etter seks seriekamper. Sebastian Schultz Hansen er nå nestbest på toppscorer-lista for 1. divisjon i Norge. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Med 41 mål totalt så langt i serien, som gir et snitt på 6,8 mål per kamp, har bakspilleren tatt nok et skritt opp på pallen for landets toppscorere i 1. divisjon. Nå er bare Sandefjord Håndballs Simen Holand Pettersen foran, med 53 mål og et snitt på 8,8.

Øyvind Frigstad, som sørget for tre mål i søndagens kamp, er nestbest av KIF-erne på 14. plass (26 scoringer).

SEIERHERRENE: KIF-spillerne takket for støtten. Fra venstre: Johannes Jåsund, Aleksander Halkjelsvik Aabel, Kristian Malerød Larsen, Simen Gården Aanjesen, Markus Nilsen, Mathias Christiansen (bak), Bendik Holstad, Jostein Pedersen (bak), Øyvind Frigstad, Christoffer Ryder Lislevand, Kristian Nordvik Thyssen, Sindre Rosseland Sørli, Jesper Brekke Hansen (bak), Sebastian Schultz Hansen, Simen Neset og Erlend Årstein Hansen. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Kristiansands beste herrelag i håndball klatrer også på tabellen. Med to seire og fire poeng ligger sørlendingene nå på 8. plass. Ingen synes å kunne true tabelltopp Runar Sandefjord som har vunnet alle sine kamper (12 poeng), etterfulgt av overraskelseslaget Nærbø og byrival Sandefjord Håndball, begge med ti poeng hver. Og nettopp Runar er KIFs neste motstander 5. november. Da gjelder det å vise muskler.

FORNØYD MED ELEVENE: – Det kommer seg, smilte daglig leder av CrossFit Kvadraturen Magnus Frantzen. Han har vært basistrener i crossfit for KIF i sesongoppkjøringen. Han mener crossfit-trening er positivt for håndballspillere med tanke på styrke, utholdenhet, bevegelighet og konsentrasjon. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

KAMPRAPPORT:

KIF-Follo HK, 32-30 (20-13)

Søndag 22. oktober, Idda Arena

Dommere: Steinar Martinsen og Slim Ben Tekaya

Tilskuere: 140

Spillere KIF (mål i parentes): Bendik Holstad (11), Sebastian Schultz Hansen (10, herav 5 straffer), Mathias Christiansen (4), Øyvind Frigstad (3), Aleksander Halkjelsvik Aabel (2), Simen Gården Aanjesen (1), Kristian Malerød Larsen (1), Simen Neset, Erlend Årstein Hansen, Jesper Brekke Hansen, Sindre Rosseland Sørli, Kristian Nordvik Thyssen, Markus Nilsen, Christoffer Ryder Lislevand, Johannes Jåsund og Jostein Pedersen.

Lagledere KIF: Tihomir Baltić, Vegard Kalstad, Pål Erik Pedersen og Adin Sehovic.

KIF-BENKEN: Da det begynte å dra seg fikk vertene en bekymret mine. KIFs hovedtrener Tihomir Baltić i forgrunnen. Jesper Brekke Hansen (f.v.), Jostein Pedersen, Christoffer Ryder Lislevand, Simen Neset, Erlend Årstein Hansen og Simen Gården Aanjesen av spillerne. Vegard Kalstad, Pål Erik Pedersen og Adin Sehovic på laglederbenken. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Spillere Follo HK (mål i parentes): Stian Gabrielsen (7, herav 3 straffer), Benjamin Hallgren (4), Tomas Bergane Johansen (4), Kjell André Hardy (3), Magnus Schønfeldt (3), Sander Rogne Myklebust (3), Victor Sprus Helsinghof (2), Halvard Martin Lunde (2), Anders Huse (1), Magnus Solbraa Ramos (1), Eirik Fossnes, Dragan Kondic, Erlend Tytingvåg, Kasper Lothe, Jonas Strøm Tjernshaugen og Adrian Saastad.

Lagledere Follo: Dusan Poloz, Tom Christian Helland Markegård og Ole Jan Johansen.

FOLLO-BENKEN: Follos ledertrio besto av Dusan Poloz (hovedtrener, f.v.), Tom Christian Helland Markegård (assistenttrener) og Ole Jan Johansen (oppmann). Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Banens beste: Bendik Holstad (KIF) og Sander Rogne Myklebust (Follo HK).

Utvisninger: 2 x 2 minutter KIF, 2 x 2 minutter Follo HK.